Αυτά είναι τα 10 πιο περιζήτητα επαγγέλματα παγκοσμίως

Αυτά είναι τα 10 πιο περιζήτητα επαγγέλματα παγκοσμίως

Και όλα έχουν να κάνουν με... υπολογιστές

Το γνωστότερο επαγγελματικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn, συγκέντρωσε δισεκατομμύρια δεδομένα και κατέληξε έτσι στις 10 πιο περιζήτητες ειδικότητες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την Kάθριν Φίσερ, ειδική σε θέματα σταδιοδρομίας στη LinkedIn, «υπάρχουν δεξιότητες που ζητούνται επί δύο χρόνια και μετά εμφανίζεται ανάγκη για άλλες. Ειδικά, όμως, για προσόντα που σχετίζονται με την τεχνολογία, η ζήτηση δεν αλλάζει και θα εξακολουθήσει να υφίσταται και στο μέλλον».

Τα στοιχεία δείχνουν, λοιπόν, ότι οι επιχειρήσεις σε κάθε τομέα οικονομικής δραστηριότητας χρειάζονται επαγγελματίες με ειδίκευση:

1. Στην τεχνολογία του Cloud (διαδικτυακή κεντρική διάθεση υπολογστικών πόρων)

2. Στην εις βάθος αναζήτηση και ανάλυση στατιστικών δεδομένων.

3. Στην ανάπτυξη τεχνολογίας κινητών συσκευών.

4. Στη διαχείριση συστημάτων αποθήκευσης δεδομένων.

5. Στον σχεδιασμό περιβάλλοντος διάδρασης με χρήστη.

6. Στην ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών.

7. Στην ενσωμάτωση των κατανεμημένων λογισμικών μεταξύ πελατών και διακομιστών.

8. Στον σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής του Διαδικτύου και στην ανάπτυξη πλαισίων.

9. Στον σχεδιασμό αλγορίθμων.

10. Στην ανάπτυξη της γλώσσας προγραμματισμού Java.

Είναι φανερό ότι τα δημοφιλέστερα επαγγέλματα σχετίζονται με την υψηλή τεχνολογία, το υπολογιστικό νέφος, την ασφάλεια δεδομένων και δικτύων και τον σχεδιασμό αλγορίθμων και αρχιτεκτονικής Διαδικτύου.

Αντίθετα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα στοιχεία του LinkedIn δείχνουν ότι πλέον ειδικότητες όπως αυτές του marketing είναι πλέον ιδιαίτερα κορεσμένες. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoxooi

Η φράση που ακούμε πιο συχνά σε κάθε ξεκίνημα μιας χρονιάς είναι «Νέα χρονιά, νέοι στόχοι!». Κατά πόσο όμως οι στόχοι αυτοί γίνονται πράξη; Φέτος, ας δεσμευτούμε σε υποσχέσεις που μπορούμε να τηρήσουμε και ας θέσουμε στόχους τους οποίους θα δούμε να πραγματοποιούνται!

nosokomeio

Επικίνδυνες συνθήκες επικρατούν σε δημόσια νοσοκομεία, λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ και των ράντζων που πλημμυρίζουν τους διαδρόμους αλλά και βασικά ιατρικά μηχανήματα εκτός λειτουργίας

fit

Τις ημέρες που δεν συμβαίνει τίποτα έκτακτο και τίποτα περίεργο είναι εύκολο να μην παραλείπεις τους fitness στόχους σου και να πηγαίνεις μέχρι το γυμναστήριο για την προπόνηση της ημέρας.

dog-friend2-550x309

Τρόποι διαχείρισης της συμπεριφοράς του σκύλου σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση ενός καβγά σε πάρκο για σκύλους