Τα βρέφη που μοιάζουν στον πατέρα τους είναι πιο υγιή το πρώτο έτος της ζωής τους

Τα βρέφη που μοιάζουν στον πατέρα τους είναι πιο υγιή το πρώτο έτος της ζωής τους

Η έρευνα αφορά τους άντρες που δεν ζουν με τα παιδιά τους και υποστηρίζει πως η ομοιότητα ανάμεσα σε εκείνους και το παιδί, τους ενθαρρύνει να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί του, καθώς είναι πεπεισμένοι πως είναι βιολογικά δικό τους

Τα νεογέννητα που μοιάζουν εμφανισιακά στον πατέρα τους είναι πιο υγιή τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας έρευνας. 

Η έρευνα αφορά τους άντρες που δεν ζουν με τα παιδιά τους και υποστηρίζει πως η ομοιότητα ανάμεσα σε εκείνους και το παιδί, τους ενθαρρύνει να περνούν 2,5 περισσότερες μέρες κατά μέσο όρο με τα τα βρέφη, καθώς είναι πεπεισμένοι πως είναι βιολογικά τους παιδιά.Αυτός ο περισσότερος χρόνος αποδεικνύεται ευεργετικός για τα νεογέννητα, αφού μειώνει την πιθανή έκθεση τους σε κίνδυνο, αυξάνει την προσοχή και τη φροντίδα που λαμβάνουν σε συνδυασμό με την κάλυψη των οικονομικών αναγκών του παιδιού.

Ακόμα η μελέτη, η οποία έχει τίτλο: «Αν η εμφάνιση μπορεί να θεραπεύσει: Η υγεία του παιδιού και η γονεϊκή επένδυση», υποστηρίζει πως τα μωρά, που μοιάζουν εμφανισιακά στον πατέρα τους είναι, λιγότερο πιθανό να οδηγηθούν στα Επείγοντα ή να υποφέρουν από κρίσεις άσθματος εξαιτίας της αυξημένης φροντίδας από τον πατέρα τους.Ο Dr. Solomon Polachek, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας και ερευνητικός καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Binghamton σχολίασε πως: «Οι πατέρες είναι σημαντικοί για την ανατροφή ενός παιδιού και αυτό φανερώνεται και στην υγεία του παιδιού. Οι πατέρες που θεωρούν ότι η ομοιότητα τους με το βρέφος είναι αποδεικτικό της πατρότητας τους, περνούν περισσότερο χρόνο με το μωρό».

Η μελέτη ανέλυσε 456 οικογένειες, στις οποίες τα νεογέννητα ζούσαν μόνο με τις μητέρες τους και έμοιαζαν εμφανισιακά στον πατέρα τους. Η εν λόγω έρευνα αποδεικνύει τα οφέλη της ανατροφής του παιδιού και από τους δύο γονείς του και την μεγάλη επίδραση που έχει η παρουσία του πατέρα σε όλες τις πτυχές της ζωής ενός παιδιού. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tabpm

Τα νεαρά κορίτσια και οι γυναίκες που χρησιμοποιούν προϊόντα προσωπικής υγιεινής μίας χρήσεως έρχονται σε επαφή χρονίως με κατάλοιπα ουσιών το λιγότερο ανεπιθύμητων, συμπεραίνει έρευνα γαλλικού περιοδικού