Συναγερμός από τη UNICEF: Η ρύπανση απειλεί 17 εκατομμύρια μωρά στον πλανήτη

Συναγερμός από τη UNICEF: Η ρύπανση απειλεί 17 εκατομμύρια μωρά στον πλανήτη

Η πλειονότητα των βρεφών αυτών, περισσότερα από 12 εκατομμύρια, βρίσκεται στη Νότια Ασία

Περίπου 17 εκατομμύρια μωρά σε ολόκληρο τον κόσμο ζουν σε περιοχές στις οποίες η ατμοσφαιρική ρύπανση ξεπερνάει κατά έξι φορές τα επιτρεπόμενα όρια, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνον για τους πνεύμονές τους, αλλά και για την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF.

Η πλειονότητα των βρεφών αυτών, περισσότερα από 12 εκατομμύρια, βρίσκεται στη Νότια Ασία, διευκρινίζει η UNICEF, η οποία χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για να δείξει τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

"Οι ρύποι δεν βλάπτουν μόνον τους πνεύμονες των βρεφών, που βρίσκονται σε ανάπτυξη, μπορούν να βλάψουν μόνιμα τους εγκεφάλους τους που βρίσκονται επίσης σε ανάπτυξη και ως εκ τούτου το μέλλον τους", επισημαίνει ο διευθυντής της UNICEF Άντονι Λέικ.

Οποιαδήποτε ατμοσφαιρική ρύπανση ξεπερνάει το συνιστώμενο όριο είναι δυνάμει επιβλαβής για τα παιδιά και ο κίνδυνος αυξάνεται όσο επιδεινώνεται η ρύπανση, επισημαίνει η διεθνής οργάνωση.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται στενά με το άσθμα, την πνευμονία, την βρογχίτιδα και άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, προσθέτει.

Τα επιστημονικά ευρήματα σχετικά με τη σχέση που έχει με την ανάπτυξη του εγκεφάλου δεν είναι ακόμη οριστικά, αλλά η ραγδαία αύξηση των στοιχείων που έχουν οι επιστήμονες δείχνει ότι υπάρχει "οπωσδήποτε λόγος ανησυχίας", δήλωσε παράλληλα στο Thomson Reuters Foundation ο Νίκολας Ρις της UNICEF, ο οποίος είναι και ο συντάκτης της σχετικής έκθεσης.

Η ανάπτυξη του εγκεφάλου κατά τις πρώτες 1.000 ημέρες της ζωής ενός παιδιού θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την ικανότητά του μάθησης και την ανάπτυξή του και για να "μπορεί να κάνει ο,τιδήποτε φιλοδοξεί και θέλει στη ζωή του", πρόσθεσε.

"Δίνουμε μεγάλη προσοχή στο να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά έχουν μια καλής ποιότητας εκπαίδευση, αλλά εξίσου σημαντική είναι η ανάπτυξη του εγκεφάλου τους", κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Κοντονης ΛΟΑΤ και co ΕΠΕ

Απειλη για τα μωρά της Ελλαδος ειναι η κυβέρνηση ΛΟΑΤ- Κοντονη and Co. Ειναι η γκει ομοφυλοφυλη κοινότητα Ελλαδος μαζι με τους υπουργούς και βουλευτες τους που μοιράζονται τις ιδιες αντιλήψεις . Απειλη επίσης για τα μωρά ειναι το νομολογιακό έθιμο της αποκλειστικής επιμέλειας που απομακρυνει δια της βίας το δικαίωμα του τέκνου να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς (οχι το δικαίωμα του πατερα) Απειλη για την γκει κοινοτητα Ελλαδος και τον Συριζα αποτελουν οι μητέρες και οι πατεράδες που θετουν τον εγωισμό τους στην άκρη οπως και τα τυχον μεταξυ τους προβλήματα, σταματανε να ταίζουν τους δικηγόρους, μιας και το 80% απο δαυτους θα μεινουν ανεργοι αν σταματησουν τώρα οι γαμικες διαφορες .Το Ελληνικο δικαστικό σύστημα θα απωλέσει δισεκκατομύρια σε πορους και θεσεις εργασίας αν πάψουν το 80% παραβολων απο δικαστικες διαφορές συζύγων. Λυσσαλεα τα δικηγοράκια μας παροτρύνουν να πολεμήσουμε μεχρις εσχάτων εναντίον του εχθρού που ειναι ο πατέρας ή η μητέρα του παιδιού μας. Θανατος μεχρι εσχάτων και μερικά εκατομμυριακια για τα δικα τους παιδιά, οι σπουδες των παιδιών τους, οι αμαξαρες και η πολυτελης ζωη χρηματοδοτείται απο τα παράβολα και τις "μαχες" ανεργων για να αποκτήσουν δικαίωμα στο αυτονόητο. Ποιό ειναι αυτό..κάνε πλούσιο ΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ , μπορείς!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

agxoss

Στη θετική λοιπόν πλευρά προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για συναισθηματική εγγύτητα. Οι σχέσεις μας παρέχουν ηρεμία και ασφάλεια

4