Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι με τους πρώην μας;

Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι με τους πρώην μας;

Η ιδέα να προσπαθήσετε να γίνετε φίλοι αποτελεί μια συγκινητική προσπάθεια να τιμήσετε τις καλύτερες πλευρές μιας σχέσης, στην οποία δύο άνθρωποι επένδυσαν έντονα

Είτε διατηρείτε επαφές με πρώην σας, είτε όχι, στην πραγματικότητα, υπάρχουν μερικοί, αρκετά, ισχυροί και κοινωνικά αποδεκτοί λόγοι για τους οποίους δύο πρώην σύντροφοι προσπαθούν να παραμείνουν φίλοι. 

Σύμφωνα με τη Ηuffingtonpost
, για το πρόσωπο που «απορρίφθηκε», η υπόσχεση της φιλίας, φαντάζει ένα καθησυχαστικό «δώρο», μία παρηγοριά.

Μπορεί πλέον να μην έχει τη δυνατότητα να κοιμηθεί με τον άλλον ή να μην τον βλέπει όσο συχνά τον έβλεπε, αλλά τουλάχιστον με τη φιλία, δεν τελειώνουν όλα εδώ.

Η «δικαιολογία» της φιλίας, σας δίνει τη δυνατότητα από το να του τηλεφωνήσετε όταν νιώσετε την ανάγκη, να μοιραστείτε του φόβους σας μαζί του μέχρι να βγείτε για ένα ποτό όταν το επιθυμήσετε.

Για το πρόσωπο που «έδωσε τέλος» στη σχέση, η υπόσχεση της φιλίας φαντάζει εξίσου ελκυστική.

Οι ίδιοι μπορεί να μη θέλουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί τους, αλλά η ασφάλεια που τους προσδίδει η φιλική επαφή είναι κάτι που δύσκολα κάποιος απαρνιέται. Επιπλέον, οι ίδιοι είναι βαθιά πεπεισμένοι ότι με τη δημιουργία μιας φιλίας δεν φαίνονται «τέρατα» και «κακοί» σε τρίτους.  Τα παραπάνω επιχειρήματα μπορεί να έχουν κάποια βάση, αλλά, στην πραγματικότητα, αποτελούν με τον δικό τους τρόπο, μια «καταστροφή» και για τις δύο πλευρές.  

Η ιδέα να προσπαθήσετε να γίνετε φίλοι αποτελεί μια συγκινητική προσπάθεια να τιμήσετε τις καλύτερες πλευρές μιας σχέσης, στην οποία δύο άνθρωποι επένδυσαν έντονα. 

Δύο πρώην εραστές δεν μπορούν, ούτε με τη σκέψη, να εξαφανιστούν ο ένας από τη ζωή του άλλου, έπειτα από μία όμορφη σχέση. Η φιλία δημιουργείται για να μνημονεύσει μία περίοδο πραγματικής σημασίας.

Στην πραγματικότητα, όμως η φιλία λειτουργεί αρνητικά και στις όμορφες αναμνήσεις της ερωτικής σχέσης αλλά και στα πλεονεκτήματα μιας στενής φιλίας, καθώς είναι ταυτόχρονα μία προδοσία στα έντονα ερωτικά συναισθήματα που νιώσατε κάποτε, αλλά και στα ιδεώδη της φιλίας, τα οποία δεν πρέπει να στηριχθούν στα υπολείμματα μιας άλλης πιο ένθερμης κατάστασης.

Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, είναι ότι η φιλία δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον έρωτα, τουλάχιστον όσο η απόφαση δεν είναι κοινή. Αυτό που μπορεί να συμβεί και να προστατευθούν και οι δυο πλευρές είναι να υπάρξει μία... «ευγενική» απόσταση.

Αυτή η κατάσταση θα αποτελεί μια πραγματική διαβεβαίωση ότι οι όμορφες στιγμές μιας σχέσης, θα ζουν πάντα σ' ένα μέρος, προστατευμένο από κάθε κακή «απειλή»: στη μνήμη!  

ΣΧΟΛΙΑ (7)

φιλία με πρώην δεν υπάρχει - είναι βλακεία

ο ένας από τους δύο ελπίζει σε κάτι παραπάνω και δηλητηριάζεται όποια καινούρια σχέση προκύψει. Εκτός αν υπάρχουν παιδιά στη μεση, αλλιώς χωρισμός = οριστική διακοπή κάθε επαφής

χ

Αν δεν υπαρχουν σοβαρα καταλοιπα, γιατι οχι; Δεν ειναι ανακη να ειναι κολλητοι, να συνεχισουν τη ζωη τους. Εγω ειχα κρατησει με καποιους

Με κάποιους είχες κρατήσει

Με άλλους όχι!!! Μήπως είσαι τανάκι;

ξου

απλως ειμαι μεγαλης ηλικιας αγορι μου, ποσες σχεσεις εχεις κανει? εγω τουλαχιστον τρεις

ουστ

αντε σε κανα κτηνιατρο να σε κοιταξει, μας κανεις και κριτικη

MARON

Tαχαμε τρία χρονια, χωρίσαμε γιατί δεν άντεχα άλλο, μου είπε να μείνουμε φίλοι, δέχτηκα, μόλις όμως παντρεύτηκα και είδε ότι η γυναικα μου ήτανε πιο όμορφη από εκείνη μονο βουντού δε μου έκανε, κόντεψε να με χωρίσει από τη ζήλια της. Συμπέρασμα: Οι πρώην είναι πρώην και μακρυά μας, ότι καλύτερο.

Ή ταν, Ή επί τας!

Ή ΕΡΩΤΑΣ πάλι, ή ΤΙΠΟΤΑ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

NYC-street_009

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής σε πόλεις όπως το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη φέρεται ότι κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο «πλήρεις», ενώ τα «γεμάτα» ωράρια θεωρούνται ως μία «γερή ανταμοιβή», σύμφωνα με την έρευνα