Τα 9 πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε σε μία συνέντευξη

Τα 9 πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε σε μία συνέντευξη

Η συνέντευξη είναι μία διαδικασία, η οποία μπορεί να αποτελέσει μία από τις πιο αγχωτικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει κάποιος, καθώς αναζητά μία θέση εργασίας

Τα 9 πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε σε μία συνέντευξη
Μια συνέντευξη εργασίας, είναι η ευκαιρία που έχει κάποιος για να δώσει την καλύτερη πρώτη εντύπωση και να αποδείξει στον υπεύθυνο προσλήψεων πως είναι ο καταλληλότερος για την προσφερόμενη θέση.

Ειδικά στην περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, με την ανεργία να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, η διαδικασία της συνέντευξης, παίζει πιο καθοριστικό ρόλο από ποτέ.

Σε αυτή τη διαδικασία όμως, συνηθίζονται κάποια λάθη, τα οποία επηρεάζουν πολλές φορές την τελική απόφαση του εργοδότη.

Ποια είναι όμως αυτά τα λάθη, τα οποία συνηθίζονται από τους περισσότερους υποψήφιους;

Κλείσιμο
1. Η παράλειψη σωστής έρευνας
Απλά κάντε έρευνα, πριν πάτε στη συνέντευξη, ώστε να γνωρίζετε απόλυτα τι περιλαμβάνει η θέση που διεκδικείτε.

2. Η υπερβολική προσπάθεια επίδειξης γνώσης και ικανοτήτων
«Είναι φυσικό να θέλετε να εντυπωσιάσετε στη συνέντευξή σας, αλλά να θυμάστε ότι επιδεικνύοντας πάρα πολύ τον εαυτό σας είναι πιθανό αυτό τελικά να σας κοστίσει. Αντί να επιδεικνύετε συνεχώς τα επιτεύγματα σας, γιατί δεν κάνετε κάτι ώστε ν’ αφήσετε την τελευταία εντύπωση, όπως με το να δώσετε ένα δείγμα της δουλειά σας ή κάτι σχετικό με αυτό που θα μπορούσε να ενδιαφέρει τον άνθρωπο που σας παίρνει τη συνέντευξη;», αναφέρει χαρακτηριστικά η Kirstie Mackey, ειδική για διαχείριση ανθρωπίνων ικανοτήτων και σχέσεων.

3. Οταν δεν κάνετε ερωτήσεις

«Mε το να ρωτάτε και εσείς σχετικές και εύστοχες ερωτήσεις, δείχνετε ότι σας ενδιαφέρει η δουλειά και ότι είστε επικεντρωμένοι σε αυτό που θέλετε. Επιπλέον, όσο περισσότερο μετατρέπετε μία συνέντευξη σε μία συζήτηση, τόσο περισσότερο αισθάνεστε χαλαροί και ικανοί να αντεπεξέλθετε σ’ αυτή», συμβουλεύει η Mackey.

4. Η έλλειψη ενδιαφέροντος προς τον άνθρωπο που κάνει τη συνέντευξη
Κακά τα ψέμματα, η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που κάνουν τις συνεντεύξεις επιλέγουν ανθρώπους που μπορούν να έχουν καλές σχέσεις μαζί τους.

5. Το «φουσκωμένο» βιογραφικό, με ψεύτικα «επιτεύγματα» 

«Είναι αυτονόητο ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην λέτε ψέματα για τις δεξιότητες και τα επιτεύγματά σας σε μια συνέντευξη», αναφέρει χαρακτηριστικά η Kirstie Mackey και συμπληρώνει: «Οι εργοδότες είναι πιθανόν να μάθουν για αυτά όταν θα κάνουν ελέγχους στο ιστορικό σας, ή, ακόμα χειρότερα, στο μέλλον».

6. Η ακατάλληλη παρουσία και ενδυμασία
Ποτέ μην πάτε σε μία συνέντευξη βρώμικοι και απεριποίητοι!

7. Φλυαρία
Κάντε πρόβα τις πιθανές ερωτήσεις που μπορούν να σας κάνουν και προσπαθήστε να απαντάτε λακωνικά. Θα φαίνεστε με περισσότερη αυτοπεποίθηση και πιο επιβλητικοί.

8. Αιτιολογείστε γιατί είστε ιδανικοί για τη δουλειά
«Για κάθε δεξιότητα που ισχυρίζεστε ότι κατέχετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα λόγο για τον οποίο θα σας κάνει να είστε κατάλληλος για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας και προσπαθήστε να παραθέσετε στοιχεία που θα το ενισχύουν», προτείνει η Kirstie.

9. Η γκρίνια για τον τωρινό σας εργοδότη
«Είναι πιθανό να σας ζητηθεί ο λόγος που αφήσατε την τελευταία σας δουλειά - εκτός και αν είναι η πρώτη σας συνέντευξη - αλλά αυτό δεν αποτελεί ευκαιρία για να παραπονεθείτε για τον εργοδότη σας», επισημαίνει η Kirstie Mackey. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης