Οι επιστήμονες προτείνουν Σαββατοκύριακο με... τρεις ημέρες!

Οι επιστήμονες προτείνουν Σαββατοκύριακο με... τρεις ημέρες!

Έρευνα απέδειξε ότι με εξάωρο, οι επιδόσεις αυξάνονται από 6 έως και 12%

Οι επιστήμονες προτείνουν Σαββατοκύριακο με... τρεις ημέρες!
Επιστήμονες και ειδικοί στον τομέα της υγείας πραγματοποίησαν μεγάλη έρευνα για τις επιπτώσεις της σκληρής εργασίας και των επαγγελματικών ρυθμών, τα αποτελέσματα της οποίας θα προκαλέσουν έκπληξη. Πιο συγκεκριμένα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ιδανικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι το Σαββατοκύριακο με... τρεις ημέρες, ήτοι η τετραήμερη εργασία.

Όπως δήλωσε ο ειδικός ψυχολόγος Άντερς Έρικσον, μόνο οι πέντε ή έξι ώρες εργασίας είναι πραγματικά παραγωγικές για τον μέσο άνθρωπο. Ως εκ τούτου, απορρίπτει σχεδιασμούς που θέλουν μεν την εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας, αλλά με 10 ώρες δουλειές σε καθημερινή βάση, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο του αναμενόμενου.

Κλείσιμο
Το πείραμα εφαρμόστηκε σε μία έρευνα που ξεκίνησε το 2013. Όπως αποδείχθηκε, η τετραήμερη εργασία αύξησε τις επιδόσεις από 6 έως και 12%, σε σχέση με εκείνους που εργάζοντας πενθήμερο και μέσο όρο 8 ώρες την ημέρα.

Βέβαια, οι υπερβολές του τύπου... «τώρα διεκδικούμε τρεις εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα», μάλλον θα πρέπει να αποφευχθούν, καθώς ακόμη και το τετραήμερο είναι σχεδόν απίθανο να γίνει δεκτό και δη με τις ίδιες απολαβές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης