«Ποδόσφαιρο εναντίον πάχους»: Η νέα δίαιτα που κάνει θραύση στη Βρετανία

«Ποδόσφαιρο εναντίον πάχους»: Η νέα δίαιτα που κάνει θραύση στη Βρετανία

Το νέο στοιχείο είναι ότι, στο τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού, λαμβάνονται υπόψη ως μπόνους τα κιλά που έχουν χάσει οι παίκτες - Το αποτέλεσμα είναι η δίαιτα του ενός να γίνεται υπόθεση όλης της ομάδας

«Ποδόσφαιρο εναντίον πάχους»: Η νέα δίαιτα που κάνει θραύση στη Βρετανία
"Ποδόσφαιρο εναντίον πάχους" (Man v. Fat Football) ονομάζεται μια νέα δίαιτα κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες των ανδρών που κάνει θραύση στη Βρετανία.

Η ιδέα είναι απλή αλλά και έξυπνη καθώς βασίζεται στο αίσθημα της συλλογικότητας.

Μια φορά την εβδομάδα για συνολικά τρεισήμισι μήνες, ομάδες των δέκα ανδρών παίζουν η μια εναντίον της άλλης για συνολικά 30 λεπτά. 

Κλείσιμο
Το νέο στοιχείο είναι ότι, στο τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού, λαμβάνονται υπόψη ως μπόνους τα κιλά που έχουν χάσει οι παίκτες. Το αποτέλεσμα είναι η δίαιτα του ενός να γίνεται υπόθεση όλης της ομάδας. 

Ο εμπνευστής της δίαιτας "Man v. Fat" είναι ο 39χρονος Άντριου Σάναχαν ο οποίος δηλώνει περήφανος για την πρωτότυπη ιδέα του και τονίζει ότι "ξαφνικά οι άνδρες αρχίζουν να μιλούν μεταξύ τους για συνταγές ή για τις δυσκολίες να βρουν ρούχα που να τους χωράνε".

"Υπό κανονικές συνθήκες, οι άνδρες δεν μιλάνε μεταξύ τους για τα προβλήματα βάρους", επισημαίνει ο Σάναχαν, ο οποίος παλαιότερα ήταν υπέρβαρος και αναζητούσε μάταια μια δίαιτα που να του ταιριάζει:

"Τα περισσότερα προγράμματα δίαιτας απευθύνονται σε γυναίκες. Στόχος τους να μπουν στο περσινό όμορφο φόρεμα ή να διασφαλίσουν μια καλή εμφάνιση στην παραλία το καλοκαίρι».

Στις αρχές του 2016, ο 39χρονος Βρετανός ίδρυσε το πρώτο διαιτητικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Το κόστος του φθάνει τα 100 ευρώ. Ήδη, όπως επαίρεται ο Άντριου Σάναχαν , περισσότεροι από 1.500 άνδρες στην Βρετανία έχουν χάσει περιττά κιλά.

Ένας από τους συμμετέχοντες, ο Κρις Ντελάντ, παραδέχεται ότι , πριν από το πρώτο ματς δεν ήταν σε θέση να τρέξει ούτε ένα τρίλεπτο: "Ίδρωνα ακόμα κι όταν περπατούσα λίγα μόνο λεπτά μέχρι το γραφείο."Είχα ξεπεράσει τα όρια, έπρεπε να κάνω κάτι".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης