Ερευνητές αποκαλύπτουν: Το «άστρο της Βηθλεέμ» δεν ήταν αστέρι!

Ερευνητές αποκαλύπτουν: Το «άστρο της Βηθλεέμ» δεν ήταν αστέρι!

Μελέτη, που βασίζεται στην επεξεργασία ιστορικών, αστρονομικών αλλά και θρησκευτικών κειμένων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό που φαινόταν στον ουρανό ήταν, τελικώς, ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο

Εδώ και δεκαετίες, επιστήμονες από όλο τον κόσμο ερευνούν τις θεολογικές μαρτυρίες για το «Αστέρι της Βηθλεέμ», που οδήγησε τους μάγους στον νεογέννητο Ιησού.

Τώρα, μια θεωρία έρχεται να αναζωπυρώσει το ντιμπέιτ μεταξύ των θεολόγων και της επιστημονικής κοινότητας, καθώς υποστηρίζει ότι το «Άστρο της Βηθλεέμ» δεν ήταν καν αστέρι!  

Μελέτη, που βασίζεται στην επεξεργασία ιστορικών, αστρονομικών αλλά και θρησκευτικών κειμένων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό που φαινόταν στον ουρανό ήταν, τελικώς, ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο! 

Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για την ευθυγράμμιση του Ήλιου, του Δία, της Σελήνης και του Κρόνου στον αστερισμό του Κριού.  

Ο Γκραντ Μάθιους, καθηγητής θεωρητικής αστροφυσικής και κοσμολογίας του τμήματος φυσικής του Πανεπιστημίου της Νότρε Νταμ, ερευνά το «Άστρο της Βηθλεέμ» για περισσότερο από δέκα χρόνια.

«Αστρονόμοι, ιστορικοί και θεολόγοι έχουν πολλές φορές διατυπώσει ερωτήματα για το “Χριστουγεννιάτικο Αστέρι”» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Πότε εμφανίστηκε; Πώς έμοιαζε; Ανάμεσα σε δισεκατομμύρια αστέρια εκεί έξω, ποιό ήταν αυτό που ήταν τόσο λαμπερό εκείνη την ημέρα;». 

Η απάντηση είναι, σύμφωνα με τον ειδικό, η σπάνια αυτή ευθυγράμμιση. Τόσο σπάνια, που η ανθρωπότητα δεν θα ξαναδεί αντίστοιχη για τουλάχιστον 16.000 χρόνια. 

Ο ερευνητής έχει ήδη ξεκινήσει να συγγράφει βιβλίο με τα ευρήματά του, τα οποία ελπίζει ότι θα βοηθήσουν να εξηγηθεί η πραγματική φύση του «αστεριού». 

ΣΧΟΛΙΑ (77)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ

Το μόνο φυσικό φαινόμενο που μπορεί να ερμηνεύσει το Άστρο της Βηθλεέμ και στη συνέχεια την εμφάνιση του πάνω από την περιοχή που βρισκόταν ο Ιησούς ειναι ο σφαιρικός κεραυνός. Η άποψη μου αυτή παρουσιάστηκε και στο συνέδριο Σφαιρικών Κεραυνών που έγινε το 2006 στο Αϊντχόβεν της Ολανδίας και δημοσιεύτηκε στα πρακτικά του συνεδρίου. Επίσης, έχω δώσει και την ερμηνεία του σφαιρικού κεραυνού ως φαινόμενο που προκαλείται από την είσοδο και εξαλωση μετεωρίτη αντιύλης στη γήινη ατμόσφαιρα, φαινόμενο που παρέμενε μυστήριο, καθώς όλοι οι ερευνητές αναζητούσαν ερμηνεία που βασιζόταν σε φαινόμενα συνηθισμένης ύλης. Φίλιππος Μ. Παπαηλίας τέως Επίκουρο Καθηγητής Κοσμολογίας και Αστροφυσικής Υψηλών Ενεργειών τέως Πρόσθετο Αναπληρωτής Καθηγητής του California State University Βραβείο Αριστείας Υπουργείου Παιδείας για την πληρη θεωρία των Μετεώρων Αντιύλης και την πλήρη ερμηνεία του φαινομένου των Σφαιρικών Κεραυνών.

ΩΧ

Έψαξε δηλαδή ο τύπος να βρει τι έπαιζε στον ουρανό της Βηθλεέμ πριν από 2000+ χρόνια και ανακάλυψε πως εκείνο το βράδυ "υπήρξε ευθυγράμμιση του Ήλιου, του Δία, της Σελήνης και του Κρόνου στον αστερισμό του Κριού." Ψάξτε όσο θέλετε αλλά μην ξεχάσετε να ψάξετε και μέσα σας λίγο, όχι επιδερμικά αλλά βαθιά και στα σοβαρά. Μιλάμε για το βράδυ που γεννήθηκε ο Χριστός και ο άλλος ψάχνει την αλήθεια του σε πλανήτες και ζώδια... μάλιστα!

Λεφ

Ο άλλος νομίζει ότι το αστέρι πήγε και έκατσε πάνω από τη φάτνη.Ελεος με τις ανοησίες.Ουτε αυτό που λέει το άρθρο στέκει.Ποσο καιρό χρειάστηκαν οι μάγοι να φτάσουν στον προορισμό τους;Μέρες,βδομαδες,το πιο πιθανο.Το "αστέρι" ήταν Σουπερνόβα,τοσο απλό.

LoisK

Το οτι το πιθανο αστρονομικο φαινομενο συμβαινει μια φορα στα 16,000 χρονια .. κ "έτυχε" να γινει εκεινη τη νυχτα το περναμε στο ντούκου ??

666+1=667

Μεγαλη μπιζνα η καθε θρησκεια, το θεμα ειναι τι κερδιζετε εσεις που τσακωνεστε μεταξυ σας. Ολη μερα γραφετε κι ακρη δεν βγαινει, ρε ολα ειναι στημενα απο πονηρους για να εκμεταλευονται τους βλακες, τοσο δυσκολο να το καταλαβετε ? Θα ηθελα να τα γραψω ακομα πιο χοντρα αλλα υπαρχει και ο κερβερος που διαβαζει κι οτι δεν ειναι του γουστου του τα σβηνει.

@22:57

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

...

Εσυ τι κερδίζεις που χώνεσαι να πεις την εξυπνάδα? Ο ξερωταπανταντιδης εισαι?

Νικος

Για να ξεμπερδευουμε οριστικά με αυτή τη χαζομαρα. Δεν γίνεται αστρο, πλανήτης, άγγελος ή οτιδήποτε άλλο να σταθεί "πανω" απο μια φάτνη. Οτιδήποτε "στέκεται" σε υψομετρο δορυφόρου και πιο μακρυά ειναι αδύνατο να εκλειφθει απο το μάτι ένως περιπατητη οτι βρίσκεται πανω απο ενα σπίτι. Οσο βρίσκεται πανω απο το σπίτι του Χριστού άλλο τόσο βρίσκεται πανω απο το σπίτι του γειτωνα και οποιουδήποτε σπιτιού ολόκληρης της ηπείρου. Μπορείς ποτέ να πεις οτι ο πολικός αστέρας είναι πανω απο το σπίτι σου; έλεος πια με τις βλακειες.

προς "νικο"

αφου δεν εχεις δει ποτέ σου Αγγελο ή Αρχαγγελο, δεν μπορεις να λες αποκλειεται. Χαζομαρα εχεις εσυ ο στενομυαλος.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ ΑΛΗΘΩΣ.

Χριστός γεννάται δοξάσατε... Χριστός εξ ουρανών απαντήσατε... Χριστός επί γης υψώθητε. Άσατε τω Κυρίω πάσα η γη, και εν ευφροσύνη, ανυμνήσατε λαοί, ότι δεδόξασται. Έσωσε λαόν, θαυματουργών Δεσπότης, Υγρόν θαλάσσης κύμα, χερσώσας πάλαι. Εκών δε τεχθείς, εκ Κόρης τρίβον βατήν, Πόλου τίθησιν ημίν ον κατ ουσίαν, Ίσόν τε Πατρί, και βροτοίς δοξάζομεν. αμην.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016

Θεός ων ειρήνης, Πατήρ οικτιρμών, της μεγάλης βουλής Σου τον Άγγελον, ειρήνην παρεχόμενον, απέστειλας ημίν, όθεν Θεογνωσίας, προς Φως οδηγηθέντες, εκ νυκτός ορθρίζοντες, δοξολογούμέν Σε, Φιλάνθρωπε. Εκ νυκτός έργων, εσκοτισμένης πλάνης, Ιλασμόν ημίν, Χριστέ τοις εγρηγόρως, Νυν Σοι τελούσιν, ύμνον ως ευεργέτη, Έλθοις πορίζων, ευχερή τε την τρίβον, Καθ ην ανατρέχοντες, εύροιμεν κλέος...Αμήν.

Περί αντιθέτων σχολιαστών

Όταν ο Ιησούς έγινε σαράντα ημερών, η Θεοτόκος τον πήγε, όπως ήταν συνήθεια, στο Ναό. Εκεί ο γέροντας Συμεών, αφού τον πήρε στην αγκαλιά του, προφήτεψε ότι αυτό το παιδί θα είναι σημείο αντιλεγόμενο, για να φανερωθούν οι πραγματικές διαθέσεις πολλών (Λουκ. 2, 34-35). Η ιστορία τον επαλήθευσε. Ήδη από την πρώτη στιγμή της δράσης του Ιησού τα ίδια τα Ευαγγέλια μας παραδίδουν ρεαλιστικά τη διάσταση απόψεων που υπήρχε, παρά τα ολοφάνερα θαύματα: Και μέσα στο πλήθος υπήρχε μεγάλη διχογνωμία γι' αυτόν. Άλλοι έλεγαν Είναι καλός άνθρωπος, ενώ άλλοι έλεγαν: όχι, παραπλανά το λαό (Ιωάν. 7, 12) ή Αυτός δεν είναι ο ξυλουργός, ο γιος της Μαρίας; (Μάρκ. 6, 3). Η διχογνωμία αυτή για το πρόσωπο του συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Delkomo

Δεν ξερω τι ακριβως λεει το αγγλικο κειμενο, αλλα με τον ορο "ευθυγραμμιση" αποκλειεται να εννοειται οτι Ηλιος, Διας κλπ βρεθηκαν μαζι στον ουρανο. Γιατι πολυ απλα, το φαινομενο θα ηταν "ορατο" κατα τη διαρκεια της ημερας και οχι τη νυχτα!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης