Ποιο μέρος του εγκεφάλου μας «κοιμίζουμε» για να πιστέψουμε στον Θεό;

Ποιο μέρος του εγκεφάλου μας «κοιμίζουμε» για να πιστέψουμε στον Θεό;

Δείτε τα συμπεράσματα της έρευνας

Ποιο μέρος του εγκεφάλου μας «κοιμίζουμε» για να πιστέψουμε στον Θεό;
Οι άνθρωποι «κοιμίζουν» τις περιοχές του μυαλού τους που χρησιμοποιούνται για αναλυτική σκέψη προκειμένου να πιστέψουν στο Θεό.

Σύμφωνα με έρευνα κάποιος που πιστεύει στον Θεό αφήνει ανενεργές τις λειτουργίες που χρησιμοποιούνται για ανάλυση: ακριβώς αυτές που χρησιμοποιούμε όταν αναλύουμε τον φυσικό κόσμο.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Tony Jack όσοι πιστεύουν σε κάτι σαν τον Θεό βάζουν στην άκρη τις διεργασίες κριτικής και αναλυτικής σκέψης προκειμένου να το καταφέρουν. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το να παραμερίζει κάποιος τη νατουραλιστική κοσμοθεωρία του, του επιτρέπεται να εμβαθύνει τη συναισθηματική-κοινωνική πλευρά του. Ο επικεφαλής καθηγητής εξηγεί ότι αυτό δείχνει πώς επιζούν οι θρησκείες στο πέρασμα του χρόνου αποτυπώνοντας το ενδιαφέρον μας για έναν μη υλικό τρόπο κατανόησης του κόσμου.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν έχουν περισσότερη ενσυναίσθηση σε σχέση με εκείνους που δεν πιστεύουν, νιώθουν δηλαδή περισσότερο τον συνάνθρωπό τους.

Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματά τους αφού πραγματοποίησαν 8 πειράματα και η ανάλυση δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS ONE.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης