Φωτογράφος κάνει τα όνειρα άρρωστων παιδιών πραγματικότητα

Φωτογράφος κάνει τα όνειρα άρρωστων παιδιών πραγματικότητα

O 37χρονος Βαν Νταλ εδώ και σχεδόν δύο χρόνια βοηθά αφιλοκερδώς αγοράκια και κοριτσάκια να πραγματοποιήσουν τις πιο τρελές τους επιθυμίες και δίνει ελπίδα και κουράγιο στους γονείς που τα παιδιά τους δοκιμάζονται - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Φωτογράφος κάνει τα όνειρα άρρωστων παιδιών πραγματικότητα
Ο Σον Βαν Νταλ κάποτε βοήθησε ένα μικρό αγοράκι να ταξιδεύσει στο διάστημα. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ανακήρυξε μια νεαρή κοπέλα βασίλισσα της χώρας των γλυκών... Ο λόγος για έναν φωτογράφο από το Οντάριο, που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, βοηθά αφιλοκερδώς τα παιδιά που είναι άρρωστα και μάχονται για να κρατηθούν στη ζωή να δουν τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται. 

«Θέλω τα παιδιά και οι οικογένειές τους, που μπορούν να ζήσουν μια στιγμή μικρής ευτυχίας στη ζωή, μέσα από τη μαγεία της παιδικής ηλικίας να δουν ότι όλα είναι δυνατά», είπε ο Βαν Νταλ σχετικά με το έργο του -που του έχει δώσει το όνομα «The Drawing Hope Project»- μιλώντας στην Huffington Post.

Κλείσιμο


Στην επαγγελματική του σταδιοδρομία ο 37χρονος Βαν Νταλ σύστησε ένα μικρό παιδί σε μια καμηλοπάρδαλη, ένα άλλο το έστειλε σε μια περιπέτεια στη θάλασσα και μετέτρεψε ένα μικρό κορίτσι σε πεταλούδα. Αυτά είναι ελάχιστα από τα όσα συναντά κανείς στο πλούσιο βιογραφικό του.  

Ο φωτογράφος από το Οντάριο έχει ταξιδεύσει σε ολόκληρο τον Καναδά και στις ΗΠΑ για δώσει ζωή στη φαντασία των παιδιών. Αν το όνειρο ενός παιδιού είναι να κολυμπήσει με μια φάλαινα, εκείνος θα το κάνει πραγματικότητα. Αν το παιδί θα προτιμούσε να πετάξει μακριά με ένα αερόστατο, τότε και αυτό θα το κάνει πραγματικότητα. Όπως και πολλά άλλα που στη λογική των ενηλίκων μοιάζουν αδύνατα...



Μέχρι στιγμής, ο Βαν Νταλ έχει συνεργαστεί με περισσότερα από 30 παιδιά και τις οικογένειές τους. Κάποτε, μάλιστα, ταξίδευσε στο Νιου Τζέρσεϊ, που απέχει 13 ώρες από το σπίτι του, για να κάνει το όνειρο ενός παιδιού να πάρει σάρκα και οστά. Και όλα αυτά χωρίς να ζητάει τίποτα και από κανέναν.




Είναι τέτοια, δε,  η απήχηση του έργου του, που έχει λάβει αιτήσεις από όλο τον κόσμο. «Από τη Βραζιλία έως την Ταϊλάνδη», είπε σχετικά στη HuffPost. 



Ο ίδιος, που ό,τι κάνει το κάνει δωρεάν, ελπίζει ότι το έργο του θα ευαισθητοποιήσει τον κόσμο απέναντι στην ασθένεια κάθε παιδιού, και, ενδεχομένως, θα πείσει τους ανθρώπους να γίνουν δωρητές οργάνων. Αλλά κύριος στόχος του είναι να δώσει δύναμη στα παιδιά που παλεύουν και να τους υπενθυμίσει ότι όλα είναι δυνατά.



Αρχικά, σκέφτηκε ότι αυτή η δουλειά θα έκανε καλό μόνο στα παιδιά, αλλά -όπως έδειξε η πορεία- οι φωτογραφίες που φτιάχνει δίνουν άλλο τόσο κουράγιο και στους γονείς.



«Για λίγες στιγμές μέσα στον χρόνο μας κάνατε να ξεχάσουμε όλα τα φοβερά πράγματα που τα παιδιά μας έχουν περάσει, υπενθυμίζοντάς μας ότι μπορούν να κάνουν το οτιδήποτε και ότι το μέλλον τους θα είναι μαγικό», έγραψε η Σέλι Σέρι στον Βαν Νταλ, που έκανε το όνειρο του άρρωστου παιδιού της πραγματικότητα.



Δείτε βίντεο με τον Βαν Νταλ εν ώρα δράσης:  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης