Πόσο θρεπτικό είναι το ψωμί του τοστ; Ο ειδικός αποκαλύπτει τα πάντα – Δείτε πίνακες

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ψωμί του τοστ και την θρεπτική του αξία, σύμφωνα με τον ειδικό - Δείτε πίνακες με τις καλύτερες επιλογές

*Γράφει ο κ. Γεώργιος Ζακυνθινός, καθηγητής Τεχνολογίας, Ασφάλειας και Ανάπτυξης Λειτουργικών Τροφίμων και Υγειοπροστατευτικών Προϊόντων στη Δημόσια Υγεία, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Το ψωμί αποτελεί τη βάση ενός από τα πιο δημοφιλή γεύματα των παιδιών: το τοστ. Παρά τη γευστική του αποδοχή και την ευκολία παρασκευής, η ποιότητα του ψωμιού έχει καθοριστικό ρόλο στη διατροφική αξία του γεύματος. Στη σύγχρονη αγορά, τα περισσότερα ψωμιά τοστ είναι πλήρως βιομηχανοποιημένα και επεξεργασμένα, σχεδιασμένα για μαλακή υφή, μακρά διάρκεια ζωής και εμπορική εμφάνιση.

Ακόμη και όταν φέρουν την ένδειξη «ολικής άλεσης», αυτά τα προϊόντα συχνά περιέχουν μικρές ποσότητες πίτουρου και πολύ λευκό αλεύρι, γεγονός που περιορίζει την πρόσληψη φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Αντίθετα, τα παραδοσιακά προζυμένια ψωμιά και τα καθαρά ψωμιά ολικής άλεσης προσφέρουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη και μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr