
Νιώθετε ότι είστε «στην πρίζα»; Τι να προσέξετε στον καφέ που ετοιμάζετε
Νιώθετε ότι είστε «στην πρίζα»; Τι να προσέξετε στον καφέ που ετοιμάζετε
Τελικά δε μας... ξαγρυπνά ο καφές, αλλά η προσθήκη αυτού του συστατικού στο φλιτζάνι μας, σύμφωνα με νεότερη μελέτη

Η προσθήκη ζάχαρης ή τεχνητών γλυκαντικών στον καφέ φαίνεται ότι διαταράσσει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού περισσότερο από ό,τι ο ίδιος ο καφές, σύμφωνα με έρευνα σε ποντίκια. Εάν διαπιστωθεί το ίδιο και στον ανθρώπινο οργανισμό τότε η προσθήκη γλυκαντικών ή ζάχαρης στον καφέ θα αποκτήσει άλλη βαρύτητα όσον αφορά τις επιπτώσεις της στο βιολογικό ρολόι και τους κιρκαδιανούς ρυθμούς του σώματος. Τα εν λόγω ευρήματα κοινοποιήθηκαν στο npj Science of Food.
Όπως δήλωσε ο ερευνητής Yu Tahara, αναπληρωτής καθηγητής στη Μεταπτυχιακή Σχολή Βιοϊατρικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Χιροσίμα, «εξετάζαμε τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς των αρσενικών ποντικιών κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης νερού με γλυκαντική καφεΐνη και συναντήσαμε ενδιαφέρουσες αλλαγές στη συμπεριφορά που δεν περιμέναμε».
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Όπως δήλωσε ο ερευνητής Yu Tahara, αναπληρωτής καθηγητής στη Μεταπτυχιακή Σχολή Βιοϊατρικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Χιροσίμα, «εξετάζαμε τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς των αρσενικών ποντικιών κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης νερού με γλυκαντική καφεΐνη και συναντήσαμε ενδιαφέρουσες αλλαγές στη συμπεριφορά που δεν περιμέναμε».
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα