Αναιμία: Μία διαιτολόγος προτείνει 9 τρόπους να αυξήσουμε τον σίδηρο και να την διαχειριστούμε

Αναιμία: Μία διαιτολόγος προτείνει 9 τρόπους να αυξήσουμε τον σίδηρο και να την διαχειριστούμε

Μέσω των σωστών διατροφικών επιλογών, μπορούμε να αυξήσουμε την πρόσληψη του σιδήρου αλλά και να ενισχύσουμε την ικανότητα του σώματος να απορροφά αποτελεσματικά τον σίδηρο

anemia_1028139979
*Από την Ειρήνη Χρόνη, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc Μοριακή Διατροφή


Η αναιμία είναι ένα σημαντικό ζήτημα υγείας παγκοσμίως ενώ ο επιπολασμός της ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, τις διατροφικές συνήθειες, την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και τις υποκείμενες παθήσεις.

Τα παιδιά, οι έγκυες, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, ενδέχεται να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για αναιμία.

Η αναιμία είναι μια κατάσταση υγείας που χαρακτηρίζεται από μείωση του αριθμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων (RBCs) ή μείωση της ποσότητας αιμοσφαιρίνης στο αίμα. Η αιμοσφαιρίνη είναι μια πρωτεΐνη στα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρει οξυγόνο από τους πνεύμονες στους υπόλοιπους ιστούς του σώματος.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης