Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία: Άγνωστο πότε ξεκινούν – Τι ισχύει σήμερα

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία: Άγνωστο πότε ξεκινούν – Τι ισχύει σήμερα

Αναμένεται η έγκριση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης για περίπου 50.000 απογευματινά χειρουργεία που θα προσφερθούν δωρεάν σε πολίτες οι οποίοι περιμένουν πάνω από 4 μήνες να χειρουργηθούν σε δημόσιο νοσοκομείο

woman_surgeon_2278358451
Σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), οι δωρεάν επεμβάσεις για τις οποίες δεσμεύτηκε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με σκοπό την αποσυμφόρηση της λίστας των περισσότερων από 100.000 χειρουργείων που είναι σε αναμονή, δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

Η κυβέρνηση έχει υποβάλει αίτημα στο Ταμείο Ανάκαμψης για να καλυφθεί το ποσό (εκτιμάται σε 60 εκατομμύρια ευρώ) προκειμένου ένας σημαντικός αριθμός χειρουργείων να γίνει δωρεάν για τους πολίτες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται η έγκριση του ποσού από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τη θετική έκβαση του αιτήματος να θεωρείται δεδομένη. Πηγές του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι είναι καθαρά διαδικαστικό το θέμα. Η εξαγγελία των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων δεν παύει, ωστόσο, να ήταν εξαιρετικά σημαντική. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτών αναμένει τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση προκειμένου να χειρουργηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης