Νομοσχέδιο Υγείας: Επιτρέπει σε ιδιώτες γιατρούς να «κλείνουν» χειρουργεία στο ΕΣΥ

Νομοσχέδιο Υγείας: Επιτρέπει σε ιδιώτες γιατρούς να «κλείνουν» χειρουργεία στο ΕΣΥ

Με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα, προσφέρεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να κάνουν εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία

operation_hospital_280947350
Μεγαλύτερο «άνοιγμα» του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) επιδιώκει το Υπουργείο Υγείας. Εκτός από τη δυνατότητα που δίνεται στους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων να έχουν ιδιωτικό ιατρείο ή να ασκούν ιδιωτικό έργο παράλληλα με την απασχόλησή τους στο ΕΣΥ, προσφέρεται η ελευθερία και για το αντίστροφο. Ιδιώτες γιατροί, δηλαδή, να μπορούν να συμμετέχουν στη λειτουργία των νοσοκομείων, «νοικιάζοντας», μεταξύ άλλων, χειρουργικές αίθουσες για την πραγματοποίηση επεμβάσεων.

Όπως προβλέπει η προσθήκη διάταξης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» το οποίο ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, επιτρέπεται σε ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να συνεργάζονται με νοσοκομεία του ΕΣΥ. Αυτό, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, μπορεί να γίνει με τη συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών στη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων πέραν του τακτικού ωραρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης