Τρέχετε ατσούμπαλα ή όλο χάρη; Τι μαρτυρά το στυλ τρεξίματος για την προσωπικότητά σας

Τρέχετε ατσούμπαλα ή όλο χάρη; Τι μαρτυρά το στυλ τρεξίματος για την προσωπικότητά σας

Τρέχετε με χάρη ή κάπως αδέξια; Πετάγεστε προς τα πάνω σαν ελατήριο σε κάθε βήμα ή ωθείτε τον κορμό σας προς τα εμπρός ενώ τρέχετε; Δείτε τι αποκαλύπτει το στυλ τρεξίματος για την προσωπικότητά σας

2303413931_run
Σε μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη προχώρησε μια ομάδα ειδικών της ανθρώπινης εμβιομηχανικής από το Volodalen SportLab, η οποία υποστηρίζει μια πιθανή σχέση μεταξύ του τρόπου που τρέχει ένας άνθρωπος και της προσωπικότητάς του. Αυτή η ενδιαφέρουσα συσχέτιση αναδείχθηκε σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο PLOS ONE.

Η συμβατική πεποίθηση θέλει το στυλ τρεξίματος -το οποίο διαφέρει σημαντικά μεταξύ των ατόμων- να επηρεάζεται κυρίως από τα σωματικά χαρακτηριστικά. Ορισμένα άτομα τρέχουν αβίαστα, με χάρη, ενώ άλλα μοιάζουν πιο αμήχανα καθώς τρέχουν, κάτι που υποδηλώνει μια δυσφορία ή, έστω, μη εξοικείωση με τη δραστηριότητα. Ωστόσο, τα ευρήματα της γαλλικής ερευνητικής ομάδας υποδηλώνουν ότι αυτές οι διαφοροποιήσεις στο στυλ τρεξίματος μπορεί να μην βασίζονται αποκλειστικά στις σωματικές ικανότητες. Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης