Λίθοι ουροποιητικού: Οι καλύψεις του συμβολαίου για εξετάσεις και λιθοτριψία

Λίθοι ουροποιητικού: Οι καλύψεις του συμβολαίου για εξετάσεις και λιθοτριψία

Η νεφρολιθίαση είναι συχνή πάθηση τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Ενημερωθείτε για τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου σε περίπτωση διαγνωστικών εξετάσεων, αλλά και λιθοτριψίας

ponos-lithiasi_614515544-768x432
Η λιθίαση του ουροποιητικού ορίζεται ως «η παρουσία ενός ή περισσοτέρων λίθων σε οποιοδήποτε σημείο της αποχετευτικής μοίρας του ουροποιητικού. Οι λίθοι μπορεί να βρίσκονται στους νεφρούς, στους ουρητήρες (τα σωληνάκια που μεταφέρουν τα ούρα από τους νεφρούς προς την ουροδόχο κύστη), στην ίδια την ουροδόχο κύστη ή και στην ουρήθρα. Το μέγεθος των λίθων ποικίλει από λίγα χιλιοστά ως και αρκετά εκατοστά» εξηγεί στο ygeiamou ο κ. Κωνσταντίνος Παίδαρος, Χειρουργός – Ουρολόγος, MD, FEBU, Διευθυντής Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογίας, Διευθυντής Τμήματος Λιθίασης Metropolitan Hospital.

Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα της νεφρολιθίασης είναι ο πόνος του κολικού, μια έντονη κατάσταση που κατά κανόνα οδηγεί τον ασθενή σε αναζήτηση ιατρικής βοήθειας.

«Σε κάποιες περιπτώσεις νεφρολιθίασης δεν εμφανίζονται τα χαρακτηριστικά συμπτώματα του κολικού αλλά κάποιες άτυπες ενοχλήσεις στη νεφρική χώρα σε αραιά διαστήματα, στις οποίες οι ασθενείς δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία. Έχουμε περιπτώσεις όπου ο λίθος προλαβαίνει να λάβει μεγάλες διαστάσεις πριν δώσει ιδιαίτερα συμπτώματα. Γι’ αυτό κάθε ενόχληση στη νεφρική χώρα -έντονη ή ήπια- χρήζει διερεύνησης από τον Ουρολόγο» τονίζει ο κύριος Παίδαρος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης