Τηγάνισμα στο ίδιο λάδι; Έρευνα αποκαλύπτει τον σοβαρό κίνδυνο που εγκυμονεί για την υγεία

Τηγάνισμα στο ίδιο λάδι; Έρευνα αποκαλύπτει τον σοβαρό κίνδυνο που εγκυμονεί για την υγεία

Όσο λαχταριστές κι αν είναι οι τηγανητές πατάτες, θα πρέπει να δείξουμε προσοχή στην κατανάλωσή τους, ειδικά εάν το λάδι για το τηγάνισμα έχει ξαναχρησιμοποιηθεί

tiganita_2151845955
Ποιος μπορεί άραγε να αντισταθεί στις τηγανητές πατάτες, ιδίως τις χρυσαφένιες τραγανές πατάτες των εστιατορίων; Κανείς, με ευκολία τουλάχιστον. Ωστόσο, αυτή η… ένοχη απόλαυση πολλών φαίνεται πως θα πρέπει να περιοριστεί σε ειδικές περιστάσεις.

Αν και ήδη είναι γνωστό ότι τα τηγανητά θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, λόγω των υψηλών θερμίδων και των τρανς λιπαρών, νεότερη μελέτη επισημαίνει τους κινδύνους από τα επαναχρησιμοποιημένα τηγανητά μαγειρικά έλαια. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες, μέσα από μελέτη που παρουσιάστηκε στο Discover BMB, την ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, και εστιάζοντας σε πειράματα με ποντίκια, διαπίστωσαν πως τα πειραματόζωα που κατανάλωναν τηγανητά σε ήδη χρησιμοποιημένο λάδι, παρουσίαζαν υψηλότερα επίπεδα νευροεκφυλισμού, σε σύγκριση με τα πειραματόζωα που ακολουθούσαν μια υγιεινή διατροφή. Το ίδιο μοτίβο, όμως, παρατηρήθηκε και στους απογόνους τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης