Τα επίπεδα υγρασίας που «θρέφουν» τους ιούς – Κλειδί ο σωστός εξαερισμός

Τα επίπεδα υγρασίας που «θρέφουν» τους ιούς – Κλειδί ο σωστός εξαερισμός

Πόσο ωφελεί στην πρόληψη των αναπνευστικών λοιμώξεων ο εξαερισμός των εσωτερικών χώρων; Νεότερα δεδομένα θέτουν στην εξίσωση της ποιότητας του αέρα την υγρασία, προσθέτοντας ακόμα μια διάσταση στην πρόληψη της δημόσιας υγείας 

covismask_1751409953
Στην πανδημία παγκοσμίως τονίστηκε η σημασία του εξαερισμού των εσωτερικών χώρων, με απώτερο σκοπό την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού, και ειδικότερα σε δημόσιους χώρους, όπως νοσοκομεία, γηροκομεία και σχολεία. Αυτή η πρακτική, όμως, θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει και τα αντίθετα αποτελέσματα, σύμφωνα με νεότερη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences, διαπιστώθηκε ότι ο εξαερισμός μειώνει την παρουσία φυσικών απολυμαντικών ενώσεων που βρίσκονται στα μικροσταγονίδια του αέρα, λόγω της μείωσης του ποσοστού της υγρασίας. Έτσι, όμως, θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν οι παρεμβάσεις για τη δημόσια υγεία, που στόχο έχουν την πρόληψη της μετάδοσης των αναπνευστικών ασθενειών, όπως ο κορωνοϊός ή η γρίπη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης