Αυτό είναι το μυστικό για ήρεμο, ποιοτικό και διαρκή ύπνο – Δεν είναι χάπι, συμπλήρωμα, ούτε καν βότανο

Αυτό είναι το μυστικό για ήρεμο, ποιοτικό και διαρκή ύπνο – Δεν είναι χάπι, συμπλήρωμα, ούτε καν βότανο

Θα μπορούσε μια απλή μη φαρμακευτική τεχνική να επηρεάσει τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου; Νέα μελέτη δημοσιεύει διαφωτιστικά στοιχεία

1562062522_sleep

Νέα έρευνα από το Κέντρο Ερευνών Cyclotron του Πανεπιστημίου της Λιέγης δείχνει ότι το σώμα παραμένει ευαίσθητο στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου, υποδεικνύοντας πώς οι αισθητηριακές εισροές μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητά του.

Οι ερευνητές του ULiège συνεργάστηκαν με το Πανεπιστήμιο του Fribourg στην Ελβετία για να διερευνήσουν αν το σώμα είναι πραγματικά αποσυνδεδεμένο από τον εξωτερικό κόσμο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Για να το κάνουν αυτό, επικεντρώθηκαν στο πώς αλλάζει ο καρδιακός παλμός όταν ακούμε διαφορετικές λέξεις κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύθηκαν στο Journal of Sleep Research, αποκαλύπτουν ότι, συγκριτικά με τις ουδέτερες, οι καταπραϋντικές λέξεις επιβραδύνουν την καρδιακή δραστηριότητα, ένδειξη που ισοδυναμεί με βαθύτερο ύπνο. Η εν λόγω ανακάλυψη ρίχνει περισσότερο φως στις αλληλεπιδράσεις εγκεφάλου και καρδιάς κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης