Φάσμα αυτισμού: Το σημείο του σώματος που αποκαλύπτει τη διαταραχή – Δεν είναι τα μάτια

Φάσμα αυτισμού: Το σημείο του σώματος που αποκαλύπτει τη διαταραχή – Δεν είναι τα μάτια

Νεότερη μελέτη ρίχνει φως σε έναν λιγότερο γνωστό μηχανισμό του σώματος που ενδεχομένως να σχετίζεται με το φάσμα του αυτισμού προσφέροντας δυνητικές οδούς για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση

spectrum_1117490546

Mετά από τα μάτια και συγκεκριμένα το βλέμμα, που έχει αποδειχθεί πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως «παράθυρο» για την έγκαιρη διάγνωση της διαταραχής φάσματος του αυτισμού, οι διαφορές σε ακόμα ένα σημείο του σώματος θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τη νευροαναπτυξιακή πάθηση. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή Azrieli του Πανεπιστημίου Bar-Ilan εντόπισαν τώρα μια πιθανή σχέση μεταξύ της διαταραχής και της σύνθεσης του μικροβιώματος του εντέρου.

Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε μια ισραηλινή ομάδα 96 ατόμων που είχαν διαγνωστεί με διαταραχή φάσματος αυτισμού και 42 νευροτυπικών ατόμων, άτομα δηλαδή που δεν ανήκαν στο φάσμα. Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο npj Biofilms and Microbiomes, το οποίο ανήκει στο Nature, και υποδεικνύουν σημαντικές διαφορές στην ποικιλομορφία του μικροβιώματος στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα, εντοπίζοντας συγκεκριμένους τύπους βακτηρίων που βρίσκονται σε μεγαλύτερη αφθονία στα άτομα αυτά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης