ΕΣΥ – Χειρουργεία: Γιατί αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις μετακινήσεις αναισθησιολόγων

ΕΣΥ – Χειρουργεία: Γιατί αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις μετακινήσεις αναισθησιολόγων

Την κατάσταση στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ σημειώνει τις ελλείψεις προσωπικού που κρατούν κλειστές τις χειρουργικές αίθουσες και σε άλλα νοσοκομεία

ilara_prosopo_iStock-1284518636
Μια μελανή κατάσταση σε σχέση με τη λειτουργία των χειρουργείων των δημόσιων νοσοκομείων περιγράφει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), λ. Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή το θέμα της διακοπής των τακτικών χειρουργείων στο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», στο οποίο έδωσε λύση το Υπουργείο Υγείας.

«Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε λειτουργικό κατήφωρο λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Με συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού προσπαθούν να καλύψουν τα τεράστια κενά. Όμως έτσι μπαλώνουμε μία τρύπα και ανοίγουμε άλλη. Το προσωπικό που απέμεινε είναι εξαντλημένο, κουρασμένο και οι μετακινήσεις οδηγούν σε επι πλέον παραιτήσεις. Το 40% των ανεπτυγμένων χειρουργικών αιθουσών είναι κλειστές λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και αναισθησιολόγων. Και αναισθησιολόγοι να υπήρχαν σήμερα στα νοσοκομεία ήταν αδύνατον ναανοίξουν χειρουργικές αίθουσες γιατί δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό. Οι λίστες αναμονής υπερβαίνουν τα δύο έτη για χειρουργείο σε παιδιά και ενήλικες», σημειώνε ο κ. Γιαννάκος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης