Υγιεινή διατροφή: Τώρα μπορούμε να «παραγγείλουμε» ακόμα πιο θρεπτικά λαχανικά

Υγιεινή διατροφή: Τώρα μπορούμε να «παραγγείλουμε» ακόμα πιο θρεπτικά λαχανικά

Μια ομάδα ερευνητών φαίνεται πως ανακάλυψε τον τρόπο να παράγει λαχανικά με συγκεκριμένη σύσταση, ώστε να εξυπηρετούν εξειδικευμένες διατροφικές ανάγκες - Διαβάστε τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα των δοκιμών τους

2268966941_greens_vegetables

Ένα βήμα πριν από μια διατροφική «επανάσταση» φαίνεται πως βρίσκονται Ιταλοί ερευνητές, καθώς καλλιέργησαν με επιτυχία λαχανικά με συγκεκριμένο διατροφικό προφίλ, με στόχο την κάλυψη εξειδικευμένων διατροφικών αναγκών. Τα αποτελέσματά τους παρουσιάζονται σε σχετική δημοσίευση στο Journal of the Science of Food and Agriculture.

Αφορμή για την προσπάθεια αυτή αποτέλεσε το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την εξατομικευμένη διατροφή. Τη διεκπεραίωση της δοκιμής ανέλαβε μια επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τους Massimiliano D’Imperio και Francesco Serio από το Ινστιτούτο Επιστημών Παραγωγής Τροφίμων (ISPA) του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας (CNR) και τον Massimiliano Renna, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι Aldo Moro.

«Η βιοενίσχυση των λαχανικών χωρίς τη χρήση του εδάφους άνοιξε την πόρτα στη δυνατότητα προσαρμογής της παραγωγής λαχανικών σε συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις», εξηγεί ο δρ. Renna.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης