Μακροζωία: Παίρνουμε μαθήματα από τους αιωνόβιους κατοίκους στις «Μπλε Ζώνες»

Μακροζωία: Παίρνουμε μαθήματα από τους αιωνόβιους κατοίκους στις «Μπλε Ζώνες»

Ποιο είναι το περιεχόμενο του πιάτου των αιωνόβιων που τους χαρίζει καλύτερα γηρατεία; Τρεις ειδικοί εστιάζουν στη διατροφή των κατοίκων των Μπλε Ζωνών, μεταξύ των οποίων και οι κάτοικοι της Ικαρίας, με στόχο να αποκαλυφθεί το μυστικό της μακροζωίας

makrozoia_1946390476

To κυνήγι της αιώνιας νεότητας κινεί μια παγκόσμια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνει από αντιγηραντικά προϊόντα μέχρι αισθητικές επεμβάσεις και συμπληρώματα διατροφής. Παρόλα αυτά, το κλειδί της μακροζωίας θα μπορούσε να κρύβεται στα συστατικά του πιάτου μας αλλά και γενικά στον τόπο αλλά και τον τρόπο που ζούμε.

Σήμερα ζούμε περισσότερο από ποτέ, πιθανώς λόγω της ιατρικής προόδου και των βελτιωμένων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας. Αντίστοιχα, όμως, επειδή ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι γηρασμένο, το τίμημα είναι το υψηλότερο ποσοστό χρόνιων και εκφυλιστικών ασθενειών – με τις καρδιακές παθήσεις να βρίσκονται σταθερά στην κορυφή της λίστας. Επομένως, έχει σημασία να εντοπίσουμε όχι μόνο πώς θα ζήσουμε περισσότερα χρόνια, αλλά και πώς θα γεράσουμε καλά, έχοντας υγεία για μεγαλύτερο διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης