Εμμηνόπαυση: Η καλλιτεχνική θεραπεία που βελτιώνει τη διάθεση, ρίχνει την πίεση και αδυνατίζει

Εμμηνόπαυση: Η καλλιτεχνική θεραπεία που βελτιώνει τη διάθεση, ρίχνει την πίεση και αδυνατίζει

Χορός, ζωγραφική και κίνηση μπορούν να λειτουργήσουν ως βάλσαμο στην ψυχική και σωματική κατάσταση των γυναικών στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, προσφέροντας ανακούφιση στις προκλήσεις αυτής της νέας περιόδου στη ζωή τους

iStock-1299776831
Οι εναλλακτικές θεραπευτικές πρακτικές, όπως η ένταξη μορφών τέχνης στο θεραπευτικό πλάνο, ξεκινούν σιγά σιγά να εφαρμόζονται και στη χώρα μας. H αρχή γίνεται ήδη από τον Ιανουάριο του 2024 και άνθρωποι με ψυχικά νοσήματα θα μπορούν να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικά δρώμενα κρατικών φορέων συμπληρώνοντας έτσι τη θεραπεία τους με καλλιτεχνικές εμπειρίες. Εκτός όμως από τη θεραπεία ψυχικών διαταραχών, μια μελέτη διερεύνησε την επίδραση των τεχνών σε ένα μεταβατικό και δύσκολο στάδιο στη ζωή των γυναικών.

Η περίοδος της εμμηνόπαυσης δεν αποτελεί θετική εμπειρία για αρκετές γυναίκες, με τις αλλαγές στη συναισθηματική ευεξία και την καρδιαγγειακή υγεία να επηρεάζουν την ποιότητα ζωής τους. Σε αυτή τη μετάβαση, πρόσφατη μελέτη από το Κολέγιο Νοσηλευτικής και Επαγγελμάτων Υγείας του Πανεπιστημίου Drexel διερεύνησε πώς θα γίνει ομαλότερη, με τη συμβολή μιας καλλιτεχνικής θεραπείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης