Slow running: Η νέα τάση που νικά το στρες, δυναμώνει την καρδιά και διασκεδάζει

Slow running: Η νέα τάση που νικά το στρες, δυναμώνει την καρδιά και διασκεδάζει

Ανάμεσα στα πολλά οφέλη που χαρακτηρίζουν αυτή τη μορφή άσκησης, ξεχωρίζει ένα: Όλοι μπορούν να δοκιμάσουν το αργό τρέξιμο, ανεξαρτήτως σωματότυπου και φυσικής κατάστασης

running_iStock-1284857817
Στην προσπάθεια των ανθρώπων να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες και να αποκτήσουν μια πιο συνεπή σχέση με τη σωματική δραστηριότητα, το αργό τρέξιμο αποτελεί μια τάση που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Εμπνευστής της τάσης είναι ο Martinus Evans, ένας παχύσαρκος άνδρας που άκουσε τον γιατρό του να του επισημαίνει ότι είναι ζωτικής σημασίας να χάσει κιλά. Σύμφωνα με τον Evans, η γυμναστική τείνει πολλές φορές να είναι μια δραστηριότητα μόνο για τους πολύ φανατικούς, κάτι που τον ώθησε να δημιουργήσει το Slow AF Run Club, έναν σύλλογο που μετρά σήμερα περισσότερα από 10.000 μέλη και επικεντρώνεται στην υποστήριξη εκείνων που συχνά περιθωριοποιούνται στους παραδοσιακούς κύκλους άσκησης. Το αργό τρέξιμο δημιουργεί χώρο για περισσότερους δρομείς όλων των σχημάτων, μεγεθών και ρυθμών και δεν απαιτεί την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων χρόνου και απόδοσης, παρά προωθεί μια μορφή άσκησης που οι συμμετέχοντες μπορούν πραγματικά να απολαύσουν.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης