Το γνωστό διατροφικό μοντέλο που μπορεί να μειώσει τις κρίσεις επιληψίας

Το γνωστό διατροφικό μοντέλο που μπορεί να μειώσει τις κρίσεις επιληψίας

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ένα πολλά υποσχόμενο διατροφικό μοτίβο για την αντιμετώπιση των επιληπτικών κρίσεων σε παιδιατρικούς ασθενείς

1962224806_kid_nutrition
Μπορεί μια δίαιτα που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην προσπάθεια απώλειας βάρους να συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με επιληψία; Αυτό δείχνουν τα ευρήματα νέας μελέτης που δημοσιεύεται στο Cell Reports. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι μελετητές από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του UCLA Mattel, το διατροφικό μοτίβο που χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λιπαρά και χαμηλούς υδατάνθρακες προσφέρει πολλά υποσχόμενα δείγματα στον έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων, ειδικά σε παιδιά που δεν ανταποκρίνονται καλά στα παραδοσιακά αντισπασμωδικά φάρμακα.

Η έρευνα βασίζεται σε προηγούμενα ευρήματα, σύμφωνα με τα οποία μια ομάδα τρωκτικών με διαταραχή αντίστοιχη της επιληψίας τα οποία τρέφονταν με κετογονική δίαιτα παρουσίασαν λιγότερες κρίσεις από εκείνα που ακολουθούσαν μια τυπική δίαιτα. Η νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν εξαιτίας των τροποποιήσεων που προκαλεί η δίαιτα κέτο στο εντερικό μικροβίωμα, το οποίο αποτελείται από τρισεκατομμύρια βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς που κατοικούν στον πεπτικό σωλήνα. Μελετώντας επιληπτικά παιδιά που αντιστέκονταν στις φαρμακευτικές αγωγές και ακολουθούσαν μια κετογονική δίαιτα, οι μελετητές κατέληξαν σε εντυπωσιακά συμπεράσματα: Περίπου το 30% έδειξε να αντιμετωπίζει πλήρως τις επιληπτικές κρίσεις, ενώ το 60% παρουσίασε σημαντικές βελτιώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης