Με τι να συνδυάσουμε την άσκηση για περισσότερη ευεξία και ευτυχία το 2024

Με τι να συνδυάσουμε την άσκηση για περισσότερη ευεξία και ευτυχία το 2024

Αν αναζητάτε την ιδανική ρουτίνα ευεξίας, που θα σας χαρίσει μια πιο ευτυχισμένη καθημερινότητα, νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Bath έχει την απάντηση

2304884285_mindfullness
Συνηθίζουμε, στην αρχή κάθε έτους, να θέτουμε στόχους, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια πιο ευτυχισμένη ζωή και μια καθημερινότητα γεμάτη ευεξία. Αν κι εσείς βρίσκεστε σε αναζήτηση μιας νέας, υγιούς ρουτίνας ευεξίας, μπορείτε να σταματήσετε να ψάχνετε, γιατί το Πανεπιστήμιο του Bath σας έχει την απάντηση. Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, που δημοσιεύεται στο Mental Health and Physical Activity, το μυστικό κρύβεται σε δύο αλλαγές του τρόπου ζωής: Τη σωματική δραστηριότητα και την ενσυνειδητότητα. Πολλά επιστημονικά έργα έχουν στο παρελθόν αναδείξει τα οφέλη αυτών των δύο πρακτικών για τη σωματική και ψυχική υγεία, ωστόσο τα νέα ευρήματα υποστηρίζουν ότι το όφελος είναι ακόμη πιο μεγάλο από τον συνδυασμό τους.

Η μελέτη της ψυχολόγου Masha Remskar από το Τμήμα Υγείας του πανεπιστημίου υποστηρίζει ότι η ενσυνειδητότητα μπορεί να «ξεκλειδώσει» την υιοθέτηση της τακτικής άσκησης, δεδομένου του ότι και μόνο η σκέψη της προκαλεί σε πολλούς φόβο, λόγω του κόπου που πρέπει να καταβάλλουν, του ενδεχόμενου πόνου, αλλά και του αισθήματος της αποτυχίας. Η τρέχουσα ανάλυση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ενσυνειδητότητα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στη μείωση της ανησυχίας και του στρες, βοηθώντας τους ανθρώπους να πλησιάσουν στο στόχο μιας ευτυχισμένης και ικανοποιητικής ζωής. Η μελέτη διαπίστωσε, μάλιστα, ότι τα οφέλη του συνδυασμού αυτών των δύο πρακτικών είναι εξίσου σημαντικά τόσο σε υγιείς ανθρώπους, όσο και σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης