Διαλογισμός: Οι τεχνικές που χαρίζουν υγιή γήρανση και ευεξία στους 65αρηδες

Διαλογισμός: Οι τεχνικές που χαρίζουν υγιή γήρανση και ευεξία στους 65αρηδες

Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι ο διαλογισμός μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις συναισθηματικές επιπτώσεις της γήρανσης και να χαρίσει στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας τη χαμένη τους ευεξία

anapnoi_andras_iStock-1486149334
Μία ομάδα ερευνητών από το Λονδίνο υποστηρίζει ότι βρήκε την απάντηση στη συναισθηματική επιβάρυνση των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας και τη μελαγχολία που προκύπτει ως αποτέλεσμα του γήρατος και της σωματικής κατάπτωσης. Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στο PLoS ONE, ο διαλογισμός αποδεικνύεται μια αποτελεσματική μέθοδος ενίσχυσης της ευημερίας των ανθρώπων άνω των 65 ετών.

Η ερευνητική ομάδα σχεδίασε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα διαλογισμού, αποτελούμενο από μια ενότητα διάρκειας 9 μηνών, που αφορούσε στην ανάπτυξη της επίγνωσης, ακολουθούμενη από μια ενότητα επίσης 9 μηνών, που εστίαζε στην ενίσχυση των συναισθημάτων της καλοσύνης και της συμπόνιας. Περισσότεροι από 130 συμμετέχοντες, ηλικίας 65-84 ετών, πήραν επίσης μέρος σε εβδομαδιαίες ομαδικές συνεδρίες διάρκειας δύο ωρών, ενώ ακολούθησαν και μια καθημερινή πρακτική άσκηση 20 λεπτών. Τέλος, μία ημέρα την εβδομάδα αφιερωνόταν στην ανάπαυλα.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης