Δυο ειδικοί ρίχνουν φως στην πιο «επίμονη» επιδημία

Δυο ειδικοί ρίχνουν φως στην πιο «επίμονη» επιδημία

Γρήγοροι ρυθμοί ζωής, γρήγορο φαγητό, αλλά και ταχεία πρόσληψη βάρους. Σε έναν κόσμο που κινείται σε ρυθμούς επιτάχυνσης, το φαινόμενο της παχυσαρκίας γιγαντώνεται. Δύο κορυφαίοι ειδικοί αναλύουν το ζήτημα ρίχνοντας μια ματιά σε ό,τι μας επιφυλάσσει το μέλλον

paxisarkia
Διαστάσεις επίμονης επιδημίας έχει πλέον λάβει η παχυσαρκία ανά τον κόσμο -μόνο στις ΗΠΑ ένας στους τρεις ενήλικες είναι παχύσαρκος-, εμείς ωστόσο, επιμένουμε να μην αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του προβλήματος. «Ακόμη και σήμερα η παχυσαρκία εξακολουθεί να μη θεωρείται νόσος από το κοινό, αλλά ένα χαρακτηριστικό, όπως το ύψος, γεγονός που θεωρείται προβληματικό και επικίνδυνο», παρατηρεί ο κ. Ευθύμιος Καπάνταης, Ειδικός Παθολόγος με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, Διευθυντής του Τμήματος Διαβήτη – Παχυσαρκίας – Μεταβολισμού στο Νοσοκομείο Metropolitan και Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Η διάγνωση της παχυσαρκίας αφορά έναν στους τέσσερις ενήλικες (>25%) στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες αναπτυγμένες ή αναπτυσσόμενες χώρες. Δυστυχώς, ούτε τα παιδιά φαίνεται πως εξαιρούνται από την επιρροή της, καθώς στη χώρα μας ο επιπολασμός του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας κυμαίνεται από 21% στην προσχολική ηλικία έως 41% στη σχολική και εφηβική ηλικία, και είναι σημαντικά υψηλότερος από το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών (15% και 25%, αντίστοιχα).






Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης