Παιδική παχυσαρκία: Από τα σχολεία ξεκινά το Εθνικό Σχέδιο Δράσης – Τι περιλαμβάνει

Παιδική παχυσαρκία: Από τα σχολεία ξεκινά το Εθνικό Σχέδιο Δράσης – Τι περιλαμβάνει

Με στοχευμένα προγράμματα μέσα στα σχολεία θα επιχειρηθεί η πρόληψη της υπερβαρότητας και της παχυσαρκίας σε μικρά παιδιά

paxisarkeia
Σε ένα μείζον ζήτημα, αυτό της παιδικής παχυσαρκίας, εστιάζει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη Δημόσια Υγεία. Το Υπουργείο Υγείας υλοποιεί ένα πλάνο τριών επιπέδων, με σκοπό να μειωθεί το βάρος των μικρών παιδιών που απειλεί την ανήλικη αλλά και την ενήλικη ζωή τους με πολλά νοσήματα και προβλήματα. Υπολογίζεται ότι σχεδόν 4 στα 10 παιδιά 2-14 ετών είναι παχύσαρκα.

Η Εθνική Δράση για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα που ξεκινά από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τη UNICEF, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο το Σάββατο, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο στόχος της Εθνικής Δράσης είναι η μείωση του επιπολασμού της παχυσαρκίας σε παιδιά ηλικίας 2 έως 14 ετών από 37,5% (2019) σε 24,5% το 2025.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις σε επίπεδο πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψης και είναι ένα από τα ελάχιστα ολοκληρωμένα προγράμματα που έχουν εφαρμοστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.





Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης