Φάρμακα- Ελλείψεις: Ποια σκευάσματα παραμένουν δυσεύρετα – Πώς θα βοηθήσει το app του Υπουργείου Υγείας

Φάρμακα- Ελλείψεις: Ποια σκευάσματα παραμένουν δυσεύρετα – Πώς θα βοηθήσει το app του Υπουργείου Υγείας

Ακριβή εικόνα των ελλείψεων, καταγραφή, έλεγχο και πρόβλεψη για προβλήματα στην τροφοδοσία των φαρμακείων τον προσεχή χειμώνα αναμένεται να δώσει η νέα πλατφόρμα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας

pharmacy_1645183750
Βελτιωμένη φαίνεται η εικόνα σε ό,τι αφορά στις ελλείψεις κρίσιμων φαρμάκων. Οι παράγοντες της αλυσίδας φαρμάκου βλέπουν ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, η ελληνική αγορά δεν παρουσιάζει σοβαρές… αρρυθμίες. Η επίπτωση των εποχικών ιώσεων, βέβαια, είναι σε χαμηλό επίπεδο, γεγονός που μπορεί να αποδίδεται στον καλό καιρό. Ο ακόμη μεγαλύτερος έλεγχος των ελλείψεων επιδιώκεται με την πλατφόρμα καταγραφής που ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας.

Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια χθεσινής Συνέντευξης Τύπου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς, εξακολουθούν να είναι δυσεύρετα τα αντιβιοτικά, τη στιγμή που και τα φάρμακα για αναπνευστικά νοσήματα δε βρίσκονται στις επιθυμητές ποσότητες. Ελλείψεις παρουσιάζονται, επίσης, στα κολλύρια. Σε ό,τι αφορά στα αντιβηχικά, μια κατηγορία σκευασμάτων ιδιαίτερη δημοφιλή, η κατάσταση είναι εμφανώς καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον κ. Βαλτά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης