Πού ταξιδεύει η σκέψη σας; 4 tips από μια νευροψυχολόγο για μεγαλύτερη συγκέντρωση

Πού ταξιδεύει η σκέψη σας; 4 tips από μια νευροψυχολόγο για μεγαλύτερη συγκέντρωση

Αν βρίσκετε άθλο να διατηρήσετε την προσοχή σας και η συγκέντρωση σάς φαίνεται άγνωστη λέξη, δεν είστε οι μόνοι. Δοκιμάστε αυτά τα tips που μπορεί να βοηθήσουν να το καταπολεμήσετε

man_thinking
Υπάρχουν μελέτες που ισχυρίζονται ότι αν το μυαλό μας ταξιδεύει και χανόμαστε στις σκέψεις μας, τότε κάνουμε ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό μας. Τέτοια επιστημονικά ευρήματα ωστόσο μάλλον δεν θα είχαν τύχη ως αντεπιχείρημα στον εργοδότη που μας επέπληξε γιατί είχαμε αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού meeting ή και στους φίλους που μας κατηγορούν ότι για μια ακόμη φορά μιλούσαν στον αέρα.

Η αδυναμία συγκέντρωσης είναι το κατ’ εξοχήν γνώρισμα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Πριν όμως αποδώσουμε τη δυσκολία σε μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή που μας διέφυγε και δεν διαγνώστηκε ποτέ, ίσως θα πρέπει να αναλογιστούμε τους ρυθμούς της καθημερινότητας και το ψυχικό μας φορτίο. «Η δυσκολία συγκέντρωσης και προσοχής αν και βρίσκονται στον πυρήνα της ΔΕΠΥ, είναι συχνή και σε πολλές διαταραχές από την ψυχική σφαίρα όπως το έντονο άγχος, η κατάθλιψη και το ιστορικό τραυματικών εμπειριών» εξηγεί η νευροψυχολόγος Rosemarie Manfredi.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία έπειτα, η ικανότητά μας να παραμένουμε συγκεντρωμένοι για ορισμένο χρονικό διάστημα τείνει να συρρικνώνεται συνεπεία του έντονου ρυθμού ζωής, των ταχυτήτων που μας συνηθίζουν τα social media και οι νέες τεχνολογίες που καταφέρνουν να αποσπούν διαρκώς την προσοχή μας.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης