Αφαίρεση σπίλων: Πώς την αποζημιώνει το ασφαλιστικό πρόγραμμα

Αφαίρεση σπίλων: Πώς την αποζημιώνει το ασφαλιστικό πρόγραμμα

Με ποιους τρόπους μπορεί να μας καλύψει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε περίπτωση που χρειαστεί να αφαιρέσουμε σπίλους (ελιές) από το δέρμα μας; Ενημερωθείτε

dermatology2
Οι σπίλοι είναι ένας καλοήθης πολλαπλασιασμός μελανοκυττάρων που βρίσκονται στο δέρμα και μπορεί να διαφέρουν σε χρώμα, σχήμα και μέγεθος. Στην ουσία οι σπίλοι είναι συγγενείς δερματικές βλάβες που χαρακτηρίζονται από το πολύ σκούρο χρώμα.

Οι σπίλοι διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, τους συγγενείς και τους επίκτητους. Τους συγγενείς τους έχουμε στο δέρμα μας τη γέννησή μας, ενώ οι επίκτητοι εμφανίζονται αργότερα.

Οι σπίλοι ή αλλιώς ελιές όπως συνηθιζουμε να τις αποκαλούμε μπορει να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Οι περισσότεροι είναι καλοήθεις και συνήθως εμφανίζονται κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής. Οι δερματολόγοι ενθαρρύνουν όσους έχουν σπίλους στο σώμα τους να τους παρατηρούν για πιθανές αλλαγές στο χρώμα, το μέγεθος, το σχήμα και το πάχος.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε μέρη του σώματος που εκτίθενται συχνά στον ήλιο. Οι φυσιολογικοί σπίλοι του δέρματος δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Αν ένας δερματολόγος κρίνει πως κάποια ελιά είναι ανησυχητική τότε είναι πολύ πιθανόν να ζητήσει βιοψία, έτσι λαμβάνεται ένα μικρό δείγμα για εξέταση στο μικροσκόπιο.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης