Καρκίνος παχέος εντέρου: Το πασίγνωστο χάπι που μειώνει κατά 24% τον κίνδυνο νόσου

Καρκίνος παχέος εντέρου: Το πασίγνωστο χάπι που μειώνει κατά 24% τον κίνδυνο νόσου

Η λήψη αυτού του δημοφιλούς παυσίπονου δεν ανακουφίζει μόνο από το άλγος και τον πυρετό, αλλά μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με νεότερη μελέτη

ezgif_com-webp-to-jpg_-_2023-11-06T102901_990
Ένα από τα πιο οικονομικά και ευρέως γνωστά παυσίπονα, η ασπιρίνη, φαίνεται πως έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες και μάλιστα ενάντια σε έναν από τους συχνότερα διαγνωσμένους καρκίνους, αυτόν του παχέος εντέρου.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilian του Μονάχου, σε μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο Cell Death & Disease, διαπίστωσαν ότι η μακροχρόνια θεραπεία με ασπιρίνη, και συγκεκριμένα δόσεις μεταξύ 75 και 300 mg ημερησίως, θα μπορούσε να μειώσει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 24%. Επιπλέον, εάν υπάρχει ήδη διάγνωση του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου, οι πιθανότητες επιβίωσης αυξάνονται.

Όπως εξηγεί η ερευνητική ομάδα, η ασπιρίνη παρεμβαίνει στις καταστροφικές διεργασίες στα κύτταρα που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη του καρκίνου. Οι ουσίες της διαταράσσουν συγκεκριμένες ουσίες των κυττάρων, που μπορούν να οδηγήσουν σε φλεγμονή και στην ανάπτυξη του καρκίνου, παρεμβαίνοντας σε ορισμένες οδούς που χρησιμοποιούν τα κύτταρα προκειμένου να επιβιώσουν και να πολλαπλασιαστούν.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης