Γενικοί Γιατροί: Πώς βλέπουν το νέο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια

Γενικοί Γιατροί: Πώς βλέπουν το νέο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια

Θετικά κρίνονται από τους γενικούς γιατρούς τα κίνητρα που δίνονται από την Αριστοτέλους στους νέους γιατρούς για να επιλέξουν τις ειδικότητες της γενικής ιατρικής και της παθολογίας

heartdoct_435050578
Θετικά βλέπουν οι γενικοί γιατροί της χώρας τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Υγείας για την επέκταση του θεσμού του Προσωπικού Γιατρού, όπως παρουσιάστηκαν την Παρασκευή από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε συνέντευξη Τύπου. Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), Ευάγγελος Φραγκούλης, με δήλωσή του ξεδιπλώνει τα θετικά σημεία αλλά όσα δημιουργούν προβληματισμό σε σχέση με το νέο σχέδιο. Παραθέτει δε προτάσεις για το πώς θα γίνει εφικτή η πρόσβαση όλων των πολιτών σε επίπεδο ΠΦΥ.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός πως η πολιτεία έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο να μείνει χωρίς Γενικούς Οικογενειακούς Ιατρούς και Παθολόγους, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά κάθε συστήματος υγείας και σχεδιάζει άμεσα παρεμβάσεις για να αυξήσει τη δεξαμενή τους.

Στο πλαίσιο αυτό μόνο ως θετικά κρίνονται τα κίνητρα που δίνονται στους νέους γιατρούς για να επιλέξουν τις βασικές αυτές ειδικότητες. Βέβαια τον κρίσιμο ρόλο στην επιλογή ειδικότητας για έναν νέο γιατρό παίζει το πως προδιαγράφεται το μέλλον του ως ειδικευμένου γιατρού στη χώρα και εκεί πρέπει να δοθεί η μεγαλύτερη βαρύτητα. Προέχει συνεπώς να γίνουν επαρκώς ελκυστικές οι συνθήκες εργασίας, οικονομικές απολαβές και όχι μόνο, του ειδικευμένου γιατρού της ΠΦΥ. Σε αντίθετη περίπτωση, ακόμα και αν ο νέος γιατρός επιλέξει μια από αυτές τις ειδικότητες, τελειώνοντας την εκπαίδευσή του δυνατόν να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό, όπου οι προτάσεις εργασίας είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρες».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης