Κηπουρική: Το φυσικό αγχολυτικό που γυμνάζει και προστατεύει το μυαλό

Κηπουρική: Το φυσικό αγχολυτικό που γυμνάζει και προστατεύει το μυαλό

Εάν ψάχνατε ακόμα έναν λόγο για να δημιουργήσετε το δικό σας μποστάνι σε ένα μικρό μέρος του κήπου ή του μπαλκονιού σας, τότε σίγουρα το κάψιμο των θερμίδων θα σας οδηγήσει ευκολότερα στα φτυάρια και στις τσάπες!

gardening_1464836393
Ίσως σας έχει περάσει από το μυαλό με τις τιμές που αντικρίζετε στα οπωροκηπευτικά προϊόντα σε κάθε εξόρμηση στο σούπερ μάρκετ. Ίσως και πάλι να σας αρέσει απλώς η ιδέα να έχετε τον δικό σας μικρό κήπο με εκλεκτά λαχανικά φυτεμένα από τα χεράκια σας, χωρίς χημικά, αλλά και με λουλούδια που θα ομορφαίνουν τον χώρο. Το σίγουρο είναι πως η κηπουρική προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, τόσο στην τσέπη σας όσο και στη σωματική διάπλαση και στην ψυχολογία.

Ακόμα κι αν δεν έχετε χρόνο να εντάξετε μια ρουτίνα γυμναστικής στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να λάβετε τα ίδια οφέλη από την ενασχόληση με τις εργασίες του κήπου. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η κηπουρική θεωρείται μια δραστηριότητα μέτριας έντασης, που εάν την επαναλάβετε για 2,5 ώρες κάθε εβδομάδα, περιορίζετε σημαντικά τον κίνδυνο παχυσαρκίας, υψηλής αρτηριακής πίεσης, διαβήτη τύπου 2, οστεοπόρωσης, καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, κατάθλιψης, καρκίνου του παχέος εντέρου και πρόωρου θανάτου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης