Κετογονική δίαιτα: Τι προσφέρει στις γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες – Ο ειδικός απαντά

Κετογονική δίαιτα: Τι προσφέρει στις γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες – Ο ειδικός απαντά

Τι θα μπορούσε να προσφέρει η κετογονική δίαιτα στην αντιμετώπιση του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών; Ένας ενδοκρινολόγος δίνει την απάντηση

PCOS_1471121717
*Γράφει ο κ. Σπύρος Σαπουνάς, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι η συνηθέστερη ενδοκρινολογική διαταραχή γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας. Δημιουργεί πολύ μεγάλη επιβάρυνση στην υγεία των γυναικών καθώς χαρακτηρίζεται από ανισορροπία στις γυναικείες ορμόνες, με συνέπεια την προβληματική ωρίμανση και απελευθέρωση ώριμων ωαρίων και τελικό αποτέλεσμα την αρνητική επίδραση στη γονιμότητα και δυσκολία στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας να πετύχουν εγκυμοσύνη.

Ένα άλλο κοινό εύρημα στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι η αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία οδηγεί σε αύξηση των ανδρογόνων στο αίμα και κάποιες φορές σε σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 ή/και μεταβολικό σύνδρομο. Πρόκειται για ένα σύνδρομο ιδιαίτερα δυσάρεστο καθώς επηρεάζει την καθημερινότητα των γυναικών, διαταράσσοντας την εμμηνορρυσία, αλλά και την συνολική υγεία τους. Όσον αφορά στη θεραπεία του συνδρόμου, είναι γνωστό πως η παχυσαρκία συνδέεται στενά με την εμφάνιση του συνδρόμου, γεγονός που καθιστά πολύ σημαντική την απώλεια βάρους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης