Τροφική δηλητηρίαση: Να τι δεν βάζει ποτέ στο πιάτο της μία μικροβιολόγος

Τροφική δηλητηρίαση: Να τι δεν βάζει ποτέ στο πιάτο της μία μικροβιολόγος

Στην προσπάθεια να διασφαλίσετε μια υγιεινή διατροφή, δεν έχει σημασία μόνο το τι επιλέγετε, αλλά και ο σωστός χειρισμός και η προετοιμασία των τροφών. Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ασφαλή κατανάλωση των τροφίμων

ezgif_com-webp-to-jpg__20_
Πολλά έχουν ειπωθεί για την υγιεινή διατροφή, ποια τρόφιμα πρέπει να προτιμάμε, αλλά και ποια να αποφεύγουμε στην καθημερινότητά μας, για να εξασφαλίσουμε έναν γερό και υγιή οργανισμό. Ωστόσο, η υγεία μας δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το είδος των τροφίμων που επιλέγουμε, αλλά και άλλους παράγοντες, όπως την προέλευση, το μαγείρεμα και τη συντήρησή τους. Ένα λάθος στον τρόπο που μαγειρεύεται ή φυλάσσεται μια τροφή είναι αρκετό για να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση, μια ιογενή ή βακτηριακή μόλυνση, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο με δυσάρεστα συμπτώματα.

Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέχουμε στα τρόφιμα που καταναλώνουμε; Η μικροβιολόγος Primrose Freestone λέκτορας Κλινικης Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Leicester σε άρθρο της στο The Conversation δίνει όλες τις απαντήσεις.

Αρχικά, θα πρέπει να διασφαλίζετε την υγιεινή των χεριών σας κάθε φορά που έρχεστε σε επαφή με τρόφιμα. Αυτή είναι η πρωταρχική κίνηση για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες λοιμώξεις.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης