Νοσοκομεία – Υπουργείο Υγείας: Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των νέων διοικητών

Νοσοκομεία – Υπουργείο Υγείας: Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των νέων διοικητών

Οι αλλαγές στον τρόπο επιλογής των διοικήσεων του Δημοσίου πρόκειται να αποτυπωθούν σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή το Υπουργείο Εσωτερικών έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Τα νοσοκομεία έχουν τεθεί σε υψηλή προτεραιότητα

doctors_333747479
Σε διαρκείς διαβουλεύσεις είναι το Υπουργείο Υγείας με το Υπουργείο Εσωτερικών για τη διαμόρφωση των κριτηρίων με βάση τα οποία θα επιλέγονται οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων. Στον απόηχο της παύσης του διοικητή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», που προκάλεσε αίσθηση καθώς προηγήθηκαν καταγγελίες για δυσλειτουργίες στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών, η Αριστοτέλους έχει «πιάσει» το… πρότζεκτ των διοικήσεων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, με σκοπό την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.

Η κυβέρνηση έχει κάνει γνωστό ότι σχεδιάζει νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων και προϊσταμένων στο Δημόσιο. Οι παρεμβάσεις πρόκειται να αποτυπωθούν σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σε υψηλή προτεραιότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού έχουν τεθεί τα νοσοκομεία. Λόγω της βαρύτητας που δίνεται, οι διοικήσεις των επτά Υγειονομικών Περιφερειών και των 106 νοσοκομείων τοποθετούνται σε ειδική κατηγορία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης