Πέτρες στα νεφρά: Τα λαχταριστά τρόφιμα που ευνοούν τον σχηματισμό τους

Όλοι αγαπάμε τις γλυκές λιχουδιές, πρέπει ωστόσο να τις καταναλώνουμε με μέτρο. Νέα μελέτη προσθέτει έναν ακόμη κίνδυνο για την υγεία στη λίστα με τους γνωστούς παράγοντες που σχετίζονται με την υψηλή πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων

sweets_sugary_food
Σε όλους αρέσουν τα γλυκά, οι συσκευασμένες λιχουδιές και τα λαχταριστά ροφήματα, τα οποία, ωστόσο, όπως είναι γνωστό, είναι πλούσια σε πρόσθετα σάκχαρα, η υπερβολική κατανάλωση των οποίων υπονομεύει την ανθρώπινη υγεία. Οι επιστήμονες έχουν τώρα ένα δυσάρεστο νέο: Συνδέουν αυτή την κατηγορία τροφίμων με έναν επιπλέον κίνδυνο, τη νεφρολιθίαση. Τα νέα επιστημονικά συμπεράσματα δημοσιεύονται στο Frontiers in Nutrition.

Ειδικότερα, μια ομάδα ειδικών από το Affiliated Hospital of North Sichuan Medical College στο Nanchong της Κίνας, με επικεφαλής τον δρ. Shan Yin υποστήριξε για πρώτη φορά ότι η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετα σάκχαρα, όπως μπισκότα, κέικ και αναψυκτικά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης λίθων στα νεφρά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης