Aτυχήματα σε θάλασσα και πισίνες: Οι καλύψεις από τα ασφαλιστικά συμβόλαια

Aτυχήματα σε θάλασσα και πισίνες: Οι καλύψεις από τα ασφαλιστικά συμβόλαια

Οι κίνδυνοι της θάλασσας αποτυπώνονται ξανά στα στοιχεία για τους πνιγμούς των τελευταίων εβδομάδων, με τους ειδικούς να επισημαίνουν την αναγκαία προσοχή και στις πισίνες. Ενημερωθείτε για τις ασφαλιστικές καλύψεις και αποζημιώσεις

pnigmos_lifeguard_sea_swim_drowing_1265232460
Νωρίς ξεκίνησε φέτος ο απολογισμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα, με 52 ζωές να έχουν χαθεί από πνιγμό τις τελευταίες δύο εβδομάδες περίπου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με στοιχεία από το Λιμενικό για την πενταετία 2017-2021, 342 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως από θαλάσσιες δραστηριότητες στα ελληνικά ύδατα, κοντά στις εκτιμήσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για πάνω από 350 έως 400 απώλειες, με την αναλογία ανδρών/γυναικών να είναι 3:1.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ένας άνθρωπος πεθαίνει από πνιγμό κάθε 90 δευτερόλεπτα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την τρίτη κύρια αιτία θανάτου από ακούσιο τραυματισμό στον πλανήτη σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) που εκτιμά ότι αποτελεί το 7% όλων των σχετιζόμενων με τραυματισμούς θανάτων. Παράλληλα, τουλάχιστον τετραπλάσιος αριθμός εισάγεται στο νοσοκομείο προληπτικά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης