Καρδιακή Προσβολή: Πότε είναι μοιραία – Οι ευάλωτοι ασθενείς

Καρδιακή Προσβολή: Πότε είναι μοιραία – Οι ευάλωτοι ασθενείς

Ποιοι απειλούνται τελικά περισσότερο από μια καρδιακή προσβολή, οι άντρες ή οι γυναίκες, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα; Διαβάστε ποιο είναι το πιο ευαίσθητο φύλο, αλλά και πότε αυξάνεται ο κίνδυνος

heart_attack
Σε μια ακόμα μια θλιβερή διαπίστωση σχετικά με την υγεία των γυναικών κατέληξε μια από τις έρευνες που παρουσιάστηκαν στο επιστημονικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Όπως διαπιστώθηκε, μετά την απειλή της υπέρτασης για τη ζωή των γυναικών, οι γυναίκες είναι επίσης εκείνες που παρουσιάζουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν μετά από καρδιακή προσβολή, σε σύγκριση με τους άνδρες.

«Οι γυναίκες όλων των ηλικιών, που παθαίνουν έμφραγμα του μυοκαρδίου, διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο επιδείνωσης της κατάστασης τους. Οι συγκεκριμένες θα πρέπει να παρακολουθούνται τακτικά μετά το καρδιακό τους συμβάν, με αυστηρό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων χοληστερόλης και του διαβήτη. Επιπλέον, το κάπνισμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, μαζί με την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας και του υγιεινού τρόπου ζωής», επισημαίνει η συγγραφέας της μελέτης, δρ. Mariana Martinho, από το νοσοκομείο Garcia de Orta, Almada στην Πορτογαλία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης