Κεφίρ, ξινόγαλα και άλλες 5 τροφές που καταπολεμούν το φούσκωμα

Κεφίρ, ξινόγαλα και άλλες 5 τροφές που καταπολεμούν το φούσκωμα

Ανακαλύψτε επτά διαφορετικά τρόφιμα, που περιέχουν όμως κάτι κοινό: Ένα συστατικό ικανό να καταπολεμήσει το ενοχλητικό φούσκωμα και να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος

fouskoma
Το φούσκωμα αποτελεί ένα κοινό σύμπτωμα, μια διαταραχή που όλοι βιώνουμε λιγότερο ή περισσότερο συχνά. Η αιτία πίσω από αυτό το δυσάρεστο σύμπτωμα είναι συνήθως κάποια δυσλειτουργία του εντέρου, η κατακράτηση υγρών ή κάποιο οίδημα του οργανισμού. Με εξαίρεση ορισμένες παθολογικές περιπτώσεις, πρόκειται για ένα «αθώο» σύμπτωμα, που δεν χρειάζεται να δημιουργεί ανησυχία. Ωστόσο, συνήθως προκαλεί έντονη ενόχληση, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν τη λύση στο φούσκωμα σε κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα. Πριν τρέξετε στο φαρμακείο, ωστόσο, εστιάστε σε απλές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στην καθημερινότητά σας και ίσως αποδειχθούν σωτήριες για το πρόβλημα του φουσκώματος. Η διατροφή, για παράδειγμα, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές μπορούν να εντείνουν ή να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε ωφέλιμες και θρεπτικές τροφές, μπορεί να ανακουφίσει τον οργανισμό από το πρήξιμο ή ακόμη και να το προλάβει, εξασφαλίζοντας την καλή λειτουργία του εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης