Άγχος: Πόσο επιβαρύνει την ψυχική υγεία ο υπερφορτωμένος υπολογιστής – Tips που ανακουφίζουν

Άγχος: Πόσο επιβαρύνει την ψυχική υγεία ο υπερφορτωμένος υπολογιστής – Tips που ανακουφίζουν

Φαίνεται απίστευτο, αλλά το άγχος που μας κυριεύει είναι πιθανό να οφείλεται, εν μέρει, στις αμέτρητες πληροφορίες που περνούν μπροστά από τα μάτια μας όταν ανοίγουμε τον υπολογιστή - Τι υποστηρίζει φιλανδική μελέτη για να διαχειριστούμε το άγχος

stress_computer
Ας το παραδεχτούμε: Περνάμε μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας μπροστά από μια οθόνη και συνήθως αυτή του κινητού ή του υπολογιστή μας. Ο ψηφιακός κόσμος μας έχει χαρίσει τη δυνατότητα να βρίσκουμε ό,τι πληροφορία αναζητούμε σε δευτερόλεπτα, ενώ διανθίζει τις γνώσεις μας με μια σειρά από διάφορες ειδήσεις. Έτσι, περνούν μπροστά από τα μάτια μας χιλιάδες εικόνες και κείμενα που μας τραβούν την προσοχή. Κι ενώ αυτό δεν είναι κακό από μόνο του, μετατρέπεται σε κάτι αρνητικό όταν όλες αυτές οι πληροφορίες παραμένουν «καρφιτσωμένες» στην οθόνη του υπολογιστή μας, «βομβαρδίζοντάς» μας με πληθώρα δεδομένων ταυτόχρονα.

Αν κοιτάξετε το πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας, είναι πιθανό να υπάρχουν πολλές ανοιχτές καρτέλες, αποτελούμενες από ιστοσελίδες ποικίλων θεματικών ενοτήτων, ως αποτέλεσμα της προσπάθειάς σας να «χωρέσετε» όλα όσα θέλετε να διεκπεραιώσετε σε μια μικρή οθόνη. Ανάλογη είναι, πιθανότατα και η κατάσταση στη λίστα με τους αποθηκευμένους σελιδοδείκτες σας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης