Βγήκε ο ώμος; Ποιοι (δεν) καλύπτονται από το ασφαλιστήριο

Το εξάρθρημα ώμου είναι από τις συχνότερες εξαρθρώσεις στους νέους, με σοβαρές ωστόσο επιπτώσεις για τις μεγαλύτερες ηλικίες. Τι καλύπτουν τα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας και πότε δεν θα ενεργοποιηθούν οι παροχές;

man_shoulder_pain
Το «κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις» όσο και η αντίστροφη σχέση θα ήταν από τις πλέον κατάλληλες φράσεις για μια σύντομη περιγραφή της σύγχρονης ψηφιακής εποχής, ιδίως μετά την αυξανόμενη ανησυχία για την ανεξέλεγκτη τεχνητή νοημοσύνη ή την κατάργηση 83.000.000 θέσεων εργασίας από την τεχνολογία. Δεν χρειάζεται βέβαια να ανατρέξει κανείς σε μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις και σενάρια που τοποθετούνται κάπου στο μέλλον. Αρκεί μια ματιά σε όσα μαθαίνουμε καθημερινά για μια συσκευή που δεν λείπει σχεδόν από κανέναν: το smartphone.

Η τεχνολογία που συνοδεύει τα έξυπνα κινητά διεκδικεί επάξια μια θέση στην ιατρική φαρέτρα, μέσα από εφαρμογές που μετρούν την αρτηριακή πίεση, «μυρίζονται» τον καρκίνο στομάχου ή επιτρέπουν την έγκαιρη διάγνωση του γλαυκώματος. Άρα κάτι κερδίζεις. Από την άλλη, η μανιώδης χρήση των smartphone έχει αυξήσει τους τραυματισμούς πεζών κατά 800%. Και έτσι κάτι χάνεις. Για να αποφύγουμε ωστόσο τον ψόγο της τεχνοφοβίας, ας αναγνωρίσουμε στην τεχνολογική πρόοδο και την εξάλειψη κάθε πιθανότητας τραυματισμού από ένα αντικείμενο που έχει βρει πλέον τη θέση του στο χρονοντούλαπο ή σε μουσειακές συλλογές: τους ογκώδεις τηλεφωνικούς καταλόγους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης