Ήπαρ: Έρευνα αποκαλύπτει ότι το σούσι του κάνει καλό – Δείτε γιατί

Ήπαρ: Έρευνα αποκαλύπτει ότι το σούσι του κάνει καλό – Δείτε γιατί

Το πρότυπο διατροφής που ακολουθείται στη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο σε άτομα με λιπώδες ήπαρ - Δείτε για ποιους λόγους μάλλον πρέπει να βάλουμε λίγο σούσι, και όχι μόνο, στη διατροφή μας

sushi
Περίπου 30 χρόνια πριν, κάπου στη δεκαετία του ’90, ήταν η σειρά της Ευρώπης να «παραδοθεί» στη μόδα της ιαπωνικής κουζίνας, η οποία περιλαμβάνεται από το 2013 στη λίστα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Σύμφωνα όμως με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrients, τα οφέλη της δεν περιορίζονται στην απόλαυση από τις γεύσεις των συνταγών της αλλά προφυλάσσουν και την υγεία του ήπατος.

Δώδεκα βασικά στοιχεία της ιαπωνικής διατροφής έχουν συμπεριληφθεί σε ένα σύστημα που ονομάζεται Δείκτης Ιαπωνικής Διατροφής (mJDI12), με το οποίο εκτιμάται κατά πόσο υιοθετείται το ιαπωνικό διατροφικό μοντέλο. Οι 12 τροφές και ομάδες τροφίμων περιλαμβάνουν το ρύζι, τη σούπα miso, τα τρόφιμα τουρσί, τα προϊόντα σόγιας, τα πράσινα και κίτρινα λαχανικά, τα φρούτα, τα θαλασσινά, τα μανιτάρια, τα φύκια, το πράσινο τσάι, τον καφέ και το μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας. Οι βαθμολογίες κυμαίνονται από 0 έως 12, με τις μεγαλύτερες βαθμολογίες να υποδηλώνουν μεγαλύτερη εναρμόνιση της υπό αξιολόγηση διατροφής με το ιαπωνικό μοντέλο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης