Σάκχαρο: Ο ευχάριστος τρόπος που βοηθά να το ρυθμίσουμε το Πάσχα

Σάκχαρο: Ο ευχάριστος τρόπος που βοηθά να το ρυθμίσουμε το Πάσχα

Είναι ό,τι πιο ευχάριστο και, εκτός από τα υπόλοιπα οφέλη του, φαίνεται ότι μπορεί να συμβάλλει και στη ρύθμιση των υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα - Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να κρατήσετε το σάκχαρο υπό έλεγχο γελώντας!

laughing_smiling
Η αποκορύφωση του φετινού Πάσχα είναι προ των πυλών και η περίοδος της νηστείας οδεύει προς το τέλος της. Η λιτή διατροφή των τελευταίων 40 ημερών αναμένεται να αντικατασταθεί από αξιόλογες ποσότητες λιπαρού φαγητού και γλυκισμάτων, όλων εκείνων των νόστιμων τροφών που στερηθήκατε τη Σαρακοστή.

Αυτό, ωστόσο, για τον οργανισμό ισοδυναμεί με αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, που εκφράζονται με διάφορους τρόπους, όπως η αίσθηση μιας «έκρηξης» ενέργειας, το αίσθημα νευρικότητας ή ακόμη και το σύμπτωμα της ζαλάδας. Οι ενδείξεις αυτές οφείλονται στην απότομη εισβολή του σακχάρου στο αίμα, φαινόμενο το οποίο ακολουθείται από μια ενεργειακή κατάρρευση. Έτσι, το ξαφνικό αίσθημα της ενέργειας διαδέχεται η αίσθηση της κόπωσης, αλλά και της πείνας. Όλα αυτά προκαλούν μια ανεπιθύμητη αναστάτωση στον οργανισμό, ενώ οι επαναλαμβανόμενες αυξήσεις σακχάρου έχουν συνδεθεί με μια σειρά προβλημάτων υγείας, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις, ενώ μπορούν να προκαλέσουν προδιαβήτη και διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης