Ψυχοθεραπεία μέσω της τέχνης – Τι έδειξε η έρευνα

Ψυχοθεραπεία μέσω της τέχνης – Τι έδειξε η έρευνα

Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να δακρύζει αντικρύζοντας ένα έργο τέχνης; Οι ειδικοί απαντούν ότι πρόκειται για μια φυσιολογική απόκριση του σώματος και εξηγούν πώς επιδρά η τέχνη στον ψυχισμό, καθώς και εάν θα μπορούσε να λειτουργήσει θεραπευτικά για τους ανθρώπους

museum_visit
Κανείς δε θα μπορούσε να αμφισβητήσει ότι η τέχνη δημιουργεί συναισθήματα. Παρακολουθούμε τακτικά κινηματογραφικά έργα και δεν ζούμε χωρίς μουσική. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επισκέπτονται τα μουσεία και τους χώρους τέχνης, με στόχο να θαυμάσουν τη δημιουργικότητα που γεννά ο ανθρώπινος νους. Η τέχνη, σε όλες της τις εκφάνσεις, μας συντροφεύει, ανοίγοντας τη βεντάλια των συναισθημάτων. Η τέχνη συναρπάζει και συγκινεί.

Κι όμως, οι μηχανισμοί που εξηγούν πώς και γιατί συμβαίνει αυτό παραμένουν θολοί. Αυτά τα ερωτηματικά ήθελε να αποκρυσταλλώσει μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Turku της Φιλανδίας, η οποία διεξήγαγε μια μελέτη με στόχο να διαφωτίσει πώς η επαφή με την τέχνη επηρεάζει τα συναισθήματά μας. Τα συμπεράσματα δημοσιεύθηκαν στο Cognition & Emotion.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης