Αλλαγή ώρας: Γιατί επισπεύδει την ανάγκη να ασφαλιστείτε

«Αθώο» μπορεί να φαντάζει ότι, κάθε χρόνο, ο ύπνος μας θα μπει σε κοντύτερη ή μεγαλύτερη φόρμα αναλόγως της μετάβασης στη θερινή ή χειμερινή ώρα. Οι κίνδυνοι ωστόσο για την υγεία και την ακεραιότητά μας είναι μακροπρόθεσμοι όσο και άμεσοι. Μήπως χρειάζεται την απαραίτητη ασφάλεια;

man_clock_accident_shutterstock
Τα τελευταία χρόνια, με την ανάδειξη της σημασίας του κιρκάδιου ρυθμού (ή βιολογικού ρολογιού) στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, συνηθίζεται τις ημέρες του Μαρτίου να δημοσιεύονται σε παγκόσμιο επίπεδο, από το Forbers μέχρι το ygeiamou, άρθρα που επισημαίνουν την επιβάρυνση της υγείας από τη μετάβαση στη θερινή ώρα, όπως συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής δηλαδή, οπότε οι δείκτες των ρολογιών -είτε τα ψηφία τους- βρέθηκαν μια ώρα μπροστά και από 03:00 έγινε 04:00.

Στην Ευρώπη, διαβάζουμε στο protothema, η αλλαγή της ώρας εφαρμόστηκε πρώτη φορά το 1916 στη Γερμανία, ώστε να είναι δυνατή η παραγωγή πολεμικού υλικού από το ανθρώπινο δυναμικό με την ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Στην Ελλάδα ειδικότερα, η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1932 και επανήλθε το 1975.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης